Απερρίφθη προσφυγή της ΑΚΤΩΡ για το αεροδρόμιο Χανίων

Απερρίφθη προσφυγή της ΑΚΤΩΡ για το αεροδρόμιο Χανίων

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Απορρίφθηκε από το υπουργείο Υποδομών η προσφυγή της Ακτωρ, θυγατρικής του Ομίλου Ελλάκτωρ, κατά της ανάθεσης των έργων επέκτασης στο αεροδρόμιο Χανίων στην κυπριακή εταιρεία «Νέμεσις Κατασκευαστική». Η τελευταία είχε προσφέρει έκπτωση 48,48% για το έργο των 110 εκατ. ευρώ, το οποίο έχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση μέσω του ΕΣΠΑ. Δεύτερη στον διαγωνισμό του περασμένου Απριλίου είχε βρεθεί η Ακτωρ, ενώ ακολούθησαν η ΕΚΤΕΡ και η ΤΕΡΝΑ, με χαμηλότερα ποσοστά εκπτώσεων, πλην όμως όλα άνω του 40%.

Η Ακτωρ κατέθεσε ένσταση, υποστηρίζοντας ότι η μειοδότρια εταιρεία δεν διαθέτει την τεχνική και οικονομική δυνατότητα να εκτελέσει το επίδικο έργο (πτυχίο, οικονομική επιφάνεια, εγγυητική επιστολή κ.ά.).

Υπενθυμίζεται ότι το έργο περιλαμβάνει την επέκταση του αεροσταθμού, επιφανείας 18.104 τ.μ. σε 3 επίπεδα (υπόγειο, ισόγειο, α΄ όροφος), την αναδιαρρύθμιση και αναβάθμιση των χώρων του υφιστάμενου αεροσταθμού, επιφανείας 13.325 τ.μ. Ετσι, η συνολική επιφάνεια του νέου αεροσταθμού θα είναι περίπου 31.500 τ.μ. Επιπλέον, στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου περιλαμβάνονται η κατασκευή νέου πύργου ελέγχου αεροσκαφών, νέου πυροσβεστικού σταθμού (αμαξοστασίου) και η διαμόρφωση – επέκταση του περιβάλλοντος χώρου του αεροσταθμού, συνολικής επιφάνειας 26 στρεμμάτων. Η διάρκεια κατασκευής του έργου είναι 30 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης.

Σημειώνεται ότι η αναβάθμιση περιφερειακών αεροδρομίων έχει εντατικοποιηθεί τους τελευταίους μήνες, καθώς σημαντικές παρεμβάσεις υλοποιούνται και δρομολογούνται επίσης στα αεροδρόμια Ρόδου και Κω, συνολικής αξίας 44 εκατ. ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή