Ζημιογόνο το α΄ εξάμηνο για τον όμιλο Φουρλή λόγω συνεχιζόμενης ύφεσης

Ζημιογόνο το α΄ εξάμηνο για τον όμιλο Φουρλή λόγω συνεχιζόμενης ύφεσης

1' 55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η καθίζηση της εγχώριας κατανάλωσης λόγω της συνεχιζόμενης ύφεσης για πέμπτη συνεχή χρονιά επηρέασε αρνητικά τα αποτελέσματα του ομίλου Φουρλή. Ο όμιλος κατά τη διάρκεια του α΄ εξαμήνου του 2012 εμφάνισε ζημίες μετά φόρων ύψους 9,6 εκατ. ευρώ έναντι κερδών 1,7 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2011.

Ταυτόχρονα οι ενοποιημένες πωλήσεις διαμορφώθηκαν στο επίπεδο των 186,2 εκατ. ευρώ, καταγράφοντας μείωση 4,2% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2011, οπου ο ενοποιημένος τζίρος είχε ανέλθει στα 192,1 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εισηγμένης, οι πωλήσεις του κλάδου λιανικής αθλητικών ειδών – Intersport τους πρώτους έξι μήνες της χρονιάς αυξήθηκαν κατά 24,4% σε σχέση με το πρώτο εξάμηνο του 2011, οι πωλήσεις του κλάδου λιανικής οικιακού εξοπλισμού – ΙΚΕΑ μειώθηκαν κατά 9,6% και οι πωλήσεις του κλάδου χονδρικής ηλεκτρικών ειδών μειώθηκαν κατά 29,1% σε σύγκριση με τις συνεχιζόμενες δραστηριότητες του κλάδου το πρώτο εξάμηνο του 2011.

Παρά τις αντικειμενικά δυσμενείς συνθήκες της αγοράς στην Ελλάδα, όλες οι δραστηριότητες του ομίλου κέρδισαν σημαντικό μερίδιο σε μία έντονα πτωτική αγορά. Τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) ανήλθαν σε 3,3 εκατ. ευρώ έναντι 13,9 εκατ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο του 2011. Σε ενοποιημένο επίπεδο οι ζημίες προ φόρων ανήλθαν σε 10,8 εκατ. ευρώ έναντι κερδών 3,6 εκατ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο του 2011.

Η λιανική οικιακού εξοπλισμού (ΙΚΕΑ), παρά τον έντονα πτωτικό ρυθμό στην αγορά του επίπλου και των ειδών οικιακού εξοπλισμού στην Ελλάδα για τέταρτη συνεχή χρονιά, πέτυχε αύξηση μεριδίου αγοράς με πωλήσεις 122,7 εκατ. ευρώ για το πρώτο εξάμηνο του 2012, μειωμένες κατά 9,6% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2011. Σήμερα, λειτουργούν συνολικά επτά καταστήματα ΙΚΕΑ, πέντε από αυτά στην Ελλάδα, ένα στην Κύπρο, και ένα στη Σόφια Βουλγαρίας.

Ο όμιλος Fourlis αριθμεί σήμερα 82 καταστήματα Intersport συνολικά (Ελλάδα 39, Ρουμανία 21, Τουρκία 15, Βουλγαρία 5 και Κύπρο 2) έναντι 68 στο τέλος του πρώτου εξαμήνου του 2011.

Η λιανική ειδών ένδυσης (Νew Look) ξεκίνησε τη δραστηριότητά της στον όμιλο κατά το τρίτο τρίμηνο του 2011. Ο όμιλος Fourlis εγκαινίασε το πρώτο κατάστημα New Look στις 25 Αυγούστου του 2011 στη Ρουμανία, ενώ σήμερα λειτουργούν επτά καταστήματα στη χώρα αυτή. Η ανάπτυξη του δικτύου των καταστημάτων συνεχίζεται το 2012 με το άνοιγμα και νέων καταστημάτων, ενώ το πρώτο εξάμηνο του 2012 είχε πωλήσεις ύψους 1,5 εκατ. ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή