Ισορροπία μεταξύ τραπεζών-δανειοληπτών

Ισορροπία μεταξύ τραπεζών-δανειοληπτών

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με «δύσκολη άσκηση ισορροπίας» παρομοίασε χθες ο κ. Κωστής Χατζηδάκης τις αλλαγές που προωθεί το υπουργείο Ανάπτυξης στη νομοθεσία για τους δανειολήπτες, σε μια προσπάθεια να μην καλλιεργηθούν στους καταναλωτές υπερβολικές προσδοκίες.

«Ξέρουμε το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά. Ξέρουμε και το πρόβλημα που αντιμετωπίζει το τραπεζικό σύστημα. Δεν θέλουμε να εμφανιστούμε με κανέναν λαϊκίστικο μανδύα. Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια», τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός Ανάπτυξης, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε συνεννόηση και με την τρόικα.

Σε ό,τι αφορά τα άλλα θέματα προστασίας του καταναλωτή, το υπουργείο επιθυμεί να δώσει βάρος στους ελέγχους. Οι διάσπαρτοι ελεγκτικοί μηχανισμοί ενοποιούνται σε ένα Ενιαίο Κέντρο Ελέγχων στη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή, ενώ πλέον οι ελεγκτές θα έχουν εξουσίες φορολογικού ελεγκτή.

Σε νομοθετικό επίπεδο το υπουργείο Ανάπτυξης θα προωθήσει την εισαγωγή στο ελληνικό δίκαιο διατάξεων που θα προβλέπουν τη δυνατότητα καταναλωτών και επιχειρήσεων να αποζημιώνονται για αποκατάσταση της ζημίας που υπέστησαν λόγω παραβίασης των κανόνων του ανταγωνισμού. Αν και από τον νόμο 3784/2009 περί ανταγωνισμού προβλεπόταν το δικαίωμα αυτό, ισχύει μόνο θεωρητικά λόγω νομοθετικών και διαδικαστικών εμποδίων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή