Περιόρισε τις ζημίες ο όμιλος Forthnet

Περιόρισε τις ζημίες ο όμιλος Forthnet

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οριακή μείωση εσόδων και περιορισμό των ζημιών παρουσίασε στο α΄ εξάμηνο του 2012 ο όμιλος Forthnet. Τα ενοποιημένα έσοδα διαμορφώθηκαν σε 206,7 εκατ. ευρώ, υποχωρώντας κατά 1% σε σχέση με το αντίστοιχο εξάμηνο του 2011, ενώ τα λειτουργικά κέρδη (ΕΒΙΤDΑ) εμφάνισαν σημαντική αύξηση στα 30 εκατ. ευρώ, έναντι 0,3 εκατ. ευρώ που ήταν την αντίστοιχη περίοδο. Τέλος, τα καθαρά αποτελέσματα μετά φόρων και δικαιωμάτων μειοψηφίας διαμορφώθηκαν σε ζημίες 33,5 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών ύψους 59,9 εκατ. ευρώ που ήταν στο α΄ εξάμηνο του 2011.

Η διοίκηση της Forthnet παραδέχεται ένα ιδιαίτερα δύσκολο β΄ τρίμηνο, που της στέρησε πελάτες και μια αύξηση των εσόδων. Οι πελάτες της –έστω και οριακά– μειώθηκαν τόσο στον τομέα των τηλεπικοινωνιών όσο και στον τομέα της συνδρομητικής τηλεόρασης. Στα θετικά, ωστόσο, της πορείας της Forthnet συγκαταλέγεται η διεύρυνση των λειτουργικών ταμειακών ροών και των ταμειακών διαθεσίμων της.

Οι λειτουργικές ταμειακές ροές διαμορφώθηκαν περίπου σε 38 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση κατά 43% σε σχέση με το αντίστοιχο εξάμηνο του 2011. Επίσης, τα ταμειακά διαθέσιμα ανήλθαν σε 30 εκατ. ευρώ έναντι 21 εκατ. ευρώ που ήταν στο τέλος Ιουνίου 2011. Η πορεία αυτή ενδεχομένως να επηρέασε και την απόφαση της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος, ως διαχειριστή και εκπροσώπου των ομολογιούχων, να συναινέσει στην αλλαγή ορισμένων όρων των ομολογιακών δανείων της επιχείρησης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή