Ζημίες για τη Lamda Development

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Καθαρές ζημίες της τάξεως των 18,3 εκατ. ευρώ κατέγραψε κατά το πρώτο εξάμηνο ο όμιλος της Lamda Development, έναντι ζημιών 3,2 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2011. Κύριος λόγος για την εξέλιξη αυτή ήταν η αύξηση κατά 16,6 εκατ. ευρώ των ζημιών που προήλθαν από την αποτίμηση των επενδυτικών ακινήτων του ομίλου στην εύλογη αξία τους.

Ωστόσο, εξαιρώντας τη μείωση αυτή, η επαναλαμβανόμενη λειτουργική κερδοφορία ανήλθε σε 16,3 εκατ. ευρώ, έναντι 17,8 εκατ. ευρώ. Πάντως, κατά το τρίτο τρίμηνο αναμένεται να σημειωθεί ουσιαστική βελτίωση στα αποτελέσματα, καθώς η εταιρεία θα εγγράψει κέρδη 8,6 εκατ. ευρώ από την πρόσφατη πώληση της συμμετοχής της στη Eurobank Properties στην εταιρεία συμμετοχών Fairfax Financial Holdings Ltd.

Οσον αφορά την πορεία των εμπορικών κέντρων της Lamda Development, η επαναλαμβανόμενη κερδοφορία καταγράφει μείωση κατά 9%. Πιο συγκεκριμένα, η πτώση της κερδοφορίας στο The Mall διαμορφώθηκε σε 10%, ενώ ο τζίρος των καταστημάτων υποχώρησε κατά το ίδιο ποσοστό.

Σημαντική ήταν πάντως η κάμψη στο Golden Hall, καθώς ο κύκλος εργασιών μειώθηκε κατά 13,9%, ενώ η επαναλαμβανόμενη κερδοφορία κατά 20,9%. Σε ό,τι αφορά τον αριθμό επισκεπτών, παρατηρήθηκε μικρή πτώση κατά 4,5%.

Στο Mediterranean Cosmos στη Θεσσαλονίκη η πτώση του κύκλου εργασιών των καταστημάτων περιορίστηκε στο 5,8%, η επισκεψιμότητα παρουσίασε μικρή πτώση κατά 4,5%, ενώ η επαναλαμβανόμενη κερδοφορία παρουσίασε οριακή κάμψη κατά 1,4%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή