Συναντήσεις στον Εβρο για επενδύσεις εξόρυξης χρυσού

Συναντήσεις στον Εβρο για επενδύσεις εξόρυξης χρυσού

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η επένδυση εξόρυξης χρυσού στο Πέραμα του νομού Εβρου βρέθηκε στο επίκεντρο των συναντήσεων που είχε χθες ο υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Νότης Μηταράκης σε Αλεξανδρούπολη και Κομοτηνή με φορείς της περιοχής. Η επένδυση της εταιρείας «Ελληνικά Χρυσωρυχεία», θυγατρικής της καναδικής Eldorado, η οποία έχει ενταχθεί στο καθεστώς fast track, φαίνεται ότι δεν συναντάει μεγάλες αντιδράσεις από την τοπική κοινωνία, υπό την προϋπόθεση ότι θα τηρηθεί η περιβαλλοντική νομοθεσία.

Ο κ. Μηταράκης, ο οποίος συνοδευόταν από τον γενικό γραμματέα Στρατηγικών και Ιδιωτικών Επενδύσεων κ. Πέτρο Σελέκο, τόνισε ότι βούληση της κυβέρνησης είναι να προχωρήσουν όλες οι μεγάλες επενδύσεις στην περιοχή, όπως τα χρυσωρυχεία, εφ’ όσον βέβαια δεν δημιουργούν περιβαλλοντικά θέματα και πληρούν τα κριτήρια της κοινοτικής νομοθεσίας. «Αυτή τη στιγμή, προτεραιότητα όλων μας είναι να εκμεταλλευθούμε τις δυνατότητες που έχει αυτός ο τόπος», προσέθεσε. Κατά τη συνάντηση του υφυπουργού με τον δήμαρχο Αλεξανδρούπολης κ. Ευ. Λαμπάκη, ο κ. Μηταράκης δεσμεύθηκε επιπλέον να στηρίξει τις προσπάθειες του δήμου για απόκτηση της εκμετάλλευσης του γεωθερμικού πεδίου στην Τραϊανούπολη, προκειμένου να αξιοποιηθεί η ενέργεια για τη θέρμανση του αεροδρομίου και άλλων δημοσίων κτιρίων, θερμοκηπίων και εμπορικών και βιομηχανικών εγκαταστάσεων.

Το θέμα των χρυσωρυχείων, αλλά και των Ειδικών Οικονομικών Ζωνών (ΕΟΖ) τέθηκε και στη συνάντηση που είχε ο κ. Μηταράκης με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Εβρου κ. Χρ. Τοψίδη. Θετικός έναντι της επένδυσης χρυσού εμφανίστηκε τέλος και ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως και Τραϊανουπόλεως κ. Ανθιμος κατά τη συνάντησή του με τον υφυπουργό Ανάπτυξης, τονίζοντας ότι πρέπει να τηρηθεί η περιβαλλοντική νομοθεσία και να απασχοληθούν στο έργο κάτοικοι του Εβρου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή