Με ταμειακή «ασφυξία» απειλείται η ΔΕΗ

Με ταμειακή «ασφυξία» απειλείται η ΔΕΗ

37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο «κόκκινο» είναι η ρευστότητα της ΔΕΗ εξαιτίας του ειδικού τέλους ακινήτων και των ανεξόφλητων οφειλών, νοικοκυριών, επιχειρήσεων και Δημοσίου. Το ταμειακό πρόβλημα της Επιχείρησης βρέθηκε χθες στο επίκεντρο της συνάντησης του διευθύνοντος συμβούλου της ΔΕΗ κ. Αρθούρου Ζερβού με τον υπουργό Οικονομικών κ. Γιάννη Στουρνάρα, όπου τέθηκε θέμα συμψηφισμού οφειλών του Δημοσίου με φορολογικές υποχρεώσεις της ΔΕΗ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ανεξόφλητες οφειλές των νοικοκυριών φτάνουν τα 500 εκατ. ευρώ. H οικονομική στενότητα έχει επηρεάσει ήδη τις αποπληρωμές των προμηθευτών, όπου τους τελευταίους μήνες έχει παγιωθεί το καθεστώς των καθυστερήσεων. Σημειώνεται ότι από την αντιμετώπιση του ταμειακού προβλήματος της ΔΕΗ θα κριθεί και το συνολικότερο πρόβλημα ρευστότητας της αγοράς ηλεκτρισμού, που επηρεάζει άμεσα και τη ΔΕΠΑ, εταιρεία που βρίσκεται πρώτη στη λίστα των αποκρατικοποιήσεων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή