Εννέα προσφορές για την ΕΒΖ

Εννέα προσφορές για την ΕΒΖ

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Από το εξωτερικό προέρχονται οι οκτώ στις εννέα προτάσεις που υπεβλήθησαν χθες για τον νέο διαγωνισμό της απόκτησης του 82,33% της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης (ΕΒΖ).

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», η αξιολόγηση των προσφορών θα πραγματοποιηθεί μέχρι το τέλος του Οκτωβρίου, έτσι ώστε τον Νοέμβριο να ξεκινήσει ο οικονομικο-τεχνικός έλεγχος (due dilligence) της εταιρείας.

Στόχος του ειδικού εκκαθαριστή είναι αμέσως μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων να αναδειχθεί ο πλειοδότης του διαγωνισμού. Επιστροφή στην κερδοφορία παρά τη μείωση του κύκλου εργασιών πέτυχε στη χρήση 2011/2012 η ΕΒΖ, εμφανίζοντας κέρδη 2,32 εκατ. σε επίπεδο μητρικής και 2,96 εκατ. σε ενοποιημένη βάση. Ειδικότερα, ο κύκλος των εργασιών της εταιρείας ανήλθε σε 175,30 εκατ. ευρώ, μειωμένος κατά 7,97% έναντι της αντίστοιχης περυσινής χρήσης. Ο κύκλος εργασιών του ομίλου, συμπεριλαμβανομένων των θυγατρικών στη Σερβία, ανήλθε σε 228,97 εκατ. ευρώ, μειωμένος κατά 10,55% έναντι της περυσινής χρήσης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή