Σύντομα

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πτώση καθαρών κερδών κατά 69%

Μείωση των καθαρών κερδών εννεαμήνου κατά 69%, στα 6,039 εκατ. ευρώ, και των λειτουργικών της κερδών (EBIT) κατά 28,6%, στα 31,55 εκατ. ευρώ, ανακοίνωσε σήμερα η Frigoglass. Τα κέρδη προ φόρων τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) μειώθηκαν κατά 13,4%, στα 56,372 εκατ. ευρώ, ενώ στα 438,894 εκατ. ευρώ διαμορφώθηκαν οι πωλήσεις, ελαφρώς αυξημένες κατά 0,1%. «Αντιμετωπίσαμε ένα ιδιαίτερα δυσμενές τρίτο τρίμηνο. Σε ένα περιβάλλον οικονομικής ύφεσης στην Ευρώπη, οι βασικοί μας πελάτες μείωσαν σημαντικά τις επενδύσεις τους. Τα χαμηλά επίπεδα παραγγελιών στις περισσότερες παραγωγικές μας μονάδες οδήγησαν σε αναξιοποίητη παραγωγική δυναμική και κατ’ επέκταση σε μη επαρκή απορρόφηση των γενικών εξόδων στο τρίμηνο. Συνέπεια αυτού ήταν η αδυναμία μείωσης των αποθεμάτων μας», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Frigoglass, Torsten Τuerling.

Πρόσθεσε επίσης πως έκτακτα γεγονότα και τα αρνητικά περιθώρια κέρδους των δραστηριοτήτων της εταιρείας στην Κίνα και την Αμερική καθώς και η πρόσφατη εξαγορά της Frigoglass Jebel Ali επηρέασαν αρνητικά την κερδοφορία του τρίτου τριμήνου. Η διοίκηση της Frigoglass εκτιμά πως το εμπορικό περιβάλλον θα παραμείνει ιδιαίτερα δύσκολο τα επόμενα τρίμηνα. «Ωστόσο, έχουμε αναπτύξει συγκεκριμένο σχέδιο για την αποκατάσταση της κερδοφορίας μας και την ενίσχυση του ισολογισμού μας μέσω σημαντικής βελτίωσης των ταμειακών ροών. Προσφάτως ανακοινώσαμε τη νέα οργανωτική μας δομή, που θα μας επιτρέψει να αξιοποιήσουμε σημαντικές ευκαιρίες ανάπτυξης εκτός Ευρώπης, να ενισχύσουμε τη λειτουργική μας αποδοτικότητα και να υλοποιήσουμε με επιτυχία τα σχέδιά μας», είπε ο κ. Τuerling.

Μείωση κερδοφορίας

Κάμψη της καθαρής κερδοφορίας με αύξηση, όμως, των πωλήσεών της ανακοίνωσε η S&B Βιομηχανικά Ορυκτά για το εννεάμηνο του 2012. Ειδικότερα, η εταιρεία εμφάνισε καθαρά κέρδη ύψους 15,965 εκατ. ευρώ, μειωμένα κατά 12,1% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2011, αν και τα λειτουργικά της κέρδη ενισχύθηκαν κατά 7% στα 35,779 εκατ. ευρώ. Ανοδο 7,9% σημείωσαν και τα κέρδη EBITDA, φτάνοντας στα 58,73 εκατ. ευρώ. Οι πωλήσεις της S&B αυξήθηκαν το ίδιο διάστημα κατά 2,8%, στα 353,935 εκατ. ευρώ. «Η επικέντρωσή μας στην ανάπτυξη των πωλήσεων μας επέτρεψε να παρουσιάσουμε αυξημένα τα σχετικά μεγέθη παρά τις επιδεινούμενες συνθήκες της διεθνούς οικονομίας. Σε αυτό το γεμάτο προκλήσεις περιβάλλον, διατηρήσαμε τις ισχυρές μας θέσεις στις αγορές και επιτύχαμε ισχυρή λειτουργική κερδοφορία και βελτίωση των σχετικών περιθωρίων», δήλωσε ο κ. Κρίτων Αναβλαβής, διευθύνων σύμβουλος της S&B.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή