Μετοχές που ξεχώρισαν

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Cyprus Popular Βank

Σε υψηλά επίπεδα κινήθηκε η εμπορευσιμότητα της Cyprus Popular Bank στη διάρκεια της εβδομάδας που ολοκληρώθηκε, καθώς περισσότερα από 120 εκατομμύρια μετοχές άλλαξαν χέρια στη διάρκεια των συναλλαγών. Η μετοχή υπέστη απώλειες 1,92% ενώ, όπως γνωστοποιήθηκε από την εξάμηνη αναθεώρηση των δεικτών του MSCI, η μετοχή εντάσσεται στον δείκτη Global Small Cap. Το διοικητικό συμβούλιο της τράπεζας θα συνεδριάσει στις 28 Νοεμβρίου για να εγκρίνει τα αποτελέσματα του φετινού εννεαμήνου.

ΟΛΠ

Εβδομαδιαία ενίσχυση 14,91% κατέγραψε η μετοχή του ΟΛΠ στη διάρκεια των τελευταίων συνεδριάσεων. Ταυτόχρονα αυξήθηκε και η εμπορευσιμότητα της μετοχής, που ξεπέρασε τις 45.000 τεμάχια. Η άνοδος της μετοχής αποδίδεται από τους αναλυτές στα οφέλη που θα αποκομίσει η εισηγμένη από την τριπλή συμφωνία μεταξύ της Cosco, της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και της Hewlett Packard. Τα οφέλη του ΟΛΠ πηγάζουν από το ενοίκιο που εισπράττει από την Cosco, το ύψος του οποίου επηρεάζεται από τον όγκο εργασιών που επιτυγχάνει η κινεζική εταιρεία στον Πειραιά.

Εθνική Τράπεζα

Ισχυρές πιέσεις ασκήθηκαν στη μετοχή της Εθνικής Τράπεζας μετά την υπογραφή της υπουργικής πράξης για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Ο τίτλος της μεγαλύτερης εγχώριας τράπεζας διολίσθησε σε ποσοστό 15,20% και υποχώρησε χαμηλότερα του 1,5 ευρώ. Επίσης, περισσότερες από 50 εκατ. μετοχές διακινήθηκαν στη διάρκεια των συνεδριάσεων της εβδομάδας. Ο κίνδυνος μετάδοσης για την τουρκική Finansbank από τα τεκταινόμενα στη μητρική Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας είναι μηδαμινός, δηλώνει η Fitch Ratings σε πρόσφατη έκθεσή της.

Μυτιληναίος

Εβδομαδιαία κέρδη 14,06% κατέγραψε η μετοχή του Μυτιληναίου, που αναρριχήθηκε στα 3,65 ευρώ. Ακόμη, περισσότερα από 1,5 εκατομμύριο τεμάχια άλλαξαν χέρια κατά τη διάρκεια των συναλλαγών. Η εισηγμένη μαζί με τη Motor Oil στις 5 Νοεμβρίου υπέβαλαν μη δεσμευτική προσφορά για την απόκτηση του 100% του μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΠΑ. Χρηματοοικονομικός σύμβουλος της Κοινοπραξίας έχει οριστεί η Citigroup Global Markets Limited. Η Μυτιληναίος συγκαταλέγεται στις 30 πιο εξωστρεφείς επιχειρήσεις του χρηματιστηρίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή