Εγκρίθηκε η συγχώνευση της Μαΐλλης με Straptech

Εγκρίθηκε η συγχώνευση της Μαΐλλης με Straptech

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με στόχο την περαιτέρω μείωση του κόστους, η εισηγμένη Μαΐλλης προχωρά στη συγχώνευση διά απορροφήσεως της θυγατρικής Straptech. Την Τετάρτη τα δύο διοικητικά συμβούλια ενέκριναν το σχέδιο σύμβασης. Ζημίες ύψους 49,2 εκατ. ευρώ εμφάνισε ο όμιλος το 2012, ενώ παράλληλα κατεγράφη πτώση 4,5% στον κύκλο εργασιών.

Σύμφωνα με την εταιρεία, ο κύκλος εργασιών του ομίλου επηρεάστηκε αρνητικά από την επιδεινούμενη ύφεση της ευρωπαϊκής οικονομίας που είχε ως αποτέλεσμα τη μειωμένη βιομηχανική δραστηριότητα στην Ευρώπη και τη μείωση στη ζήτηση σε αναλώσιμα προϊόντα και μηχανές βιομηχανικής συσκευασίας. Οι παραπάνω ζημίες οφείλονται στην απομείωση υπεραξίας (υψηλότερη σε σχέση με το 2011 κατά 6 εκατ. ευρώ), στη διαγραφή αναβαλλόμενης φορολογικής απαίτησης της μητρικής εταιρείας και στα μειωμένα έσοδα από συναλλαγματικές διαφορές σε σύγκριση με το 2011. Επίσης, η κερδοφορία του 2011 ήταν αποτέλεσμα κυρίως έκτακτου εσόδου που προέκυψε από την αναδιάρθρωση χρέους ύψους 42,5 εκατ. ευρώ. Σε ό,τι αφορά τις προοπτικές του ομίλου, το 2013 η απόδοσή του αναμένεται να συνεχίσει να επηρεάζεται από την ύφεση της βιομηχανικής δραστηριότητας και την οικονομική κρίση στην Ευρώπη. Ο όμιλος συνεχίζει να δίνει έμφαση στην ανάπτυξη των πωλήσεων, στην περαιτέρω βελτιστοποίηση του κόστους παραγωγής, στη συγκράτηση των δαπανών και στη βελτίωση της ρευστότητας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή