ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ

1' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εδώ και 12 χρόνια -από το 2001- η Colgate Palmolive Hellas στηρίζει το πρόγραμμα της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας (ΕΟΟ) για την προαγωγή και την καταγραφή της στοματικής υγείας του ελληνικού πληθυσμού. Στο πλαίσιο του προγράμματος έχουν εκπαιδευθεί 340.000 παιδιά σε όλη τη χώρα και σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας, που ανακοινώθηκαν σε εκδήλωση που πραγματοποίησε η ΕΟΟ, η Βιωματική Μάθηση για τη Στοματική Υγεία είναι αποδεδειγμένα αποτελεσματική σε παιδιά συγκεκριμένης ηλικίας και μάλιστα εντός συγκεκριμένου σύντομου χρονικού διαστήματος από την εφαρμογή της.

Στην ίδια εκδήλωση βραβεύθηκαν και παιδιά από σχολεία της Αθήνας και της Χίου, που διακρίθηκαν στον διαγωνισμό αφίσας με τίτλο «Λαμπερά Χαμόγελα, Φωτεινό Μέλλον», στον οποίο συμμετείχαν με δημιουργίες τους περισσότερα από 400 παιδιά από όλη την Ελλάδα. Η μέθοδος της βιωματικής μάθησης για την αγωγή στοματικής υγείας διδάσκεται με τη συνεργασία οδοντιάτρων και εκπαιδευτικών και από το 2010 έως σήμερα, έχει εφαρμοσθεί σε 2.000 σχολικές μονάδες και με τη συμμετοχή περισσότερων των 39.000 παιδιών.

Ο επιστημονικός υπεύθυνος ΕΟΟ καθηγητής Οδοντιατρικής Σχολής Αθηνών, Κωνσταντίνος Ουλής, υπογράμμισε ότι τα αποτελέσματα της έρευνας αποδεικνύουν ότι η δουλειά που συστηματικά γίνεται εδώ και 12 χρόνια στα σχολεία όλης της Ελλάδας, όχι μόνο έχει αποτελέσματα, αλλά και ότι αυτά βελτιώνονται «όσο εμείς εξελίσσουμε τις μεθόδους μας». Από την πλευρά του ο διευθυντής Μάρκετινγκ της Colgate Palmolive Ελλάς, Γιώργος Καραμπέτσος, αναφέρθηκε στα 12 χρόνια εφαρμογής του Προγράμματος και στην ιδιαίτερη ικανοποίηση, γιατί «νιώθουμε πως συμβάλλουμε υποστηρίζοντας το έργο αυτό».

Κάθε Νοέμβριο «Μήνα Στοματικής Υγείας» -μια παγκόσμια πρωτοβουλία της Colgate που πραγματοποιείται σε 88 χώρες- σε συνεργασία με την ΕΟΟ, πραγματοποιούνται δράσεις σε όλη την Ελλάδα για την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση του κοινού.

Επιπλέον, υποστηρίζει δύο Παιδιατρικές Κλινικές στις Οδοντιατρικές Σχολές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης για την παροχή δωρεάν οδοντιατρικής περίθαλψης σε άπορα παιδιά αλλά και σε παιδιά που φιλοξενούνται σε ιδρύματα. Σε παγκόσμιο επίπεδο, η Colgate Palmolive έχει εκπαιδεύσει τα τελευταία 20 χρόνια, 650.000.000 παιδιά σε 80 χώρες με το πρόγραμμα Bright Smile Bright Futures.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή