Εν συντομια

3' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στα 4,08 εκατ. τα καθαρά κέρδη της FG Εurope

Στο ύψος των 4,08 εκατ. ευρώ διαμορφώθηκαν τα καθαρά κέρδη μετά φόρους της FG Europe το πρώτο εξάμηνο του 2013 έναντι κερδών 4,30 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2012. Οπως σημειώνει σε ανακοίνωσή της η εισηγμένη, η μείωση της κερδοφορίας κατά 5,12% οφείλεται στην αύξηση του συντελεστή φορολόγησης των εταιρικών κερδών (από 20% σε 26% από το 2013). Η συνεχιζόμενη από το τελευταίο τρίμηνο του 2012 αύξηση των πωλήσεων στην εσωτερική αγορά σε συνδυασμό με τη διατήρηση των εξαγωγών σε υψηλά επίπεδα είχε ως αποτέλεσμα την αύξηση των συνολικών πωλήσεων της εισηγμένης κατά 5,76%. Οι πωλήσεις κλιματιστικών στην εσωτερική αγορά ανήλθαν το α΄ εξάμηνο του 2013 σε 15,43 εκατ. ευρώ έναντι 11,50 εκατ. ευρώ των αντίστοιχων πωλήσεων του α΄ εξαμήνου του 2012 σημειώνοντας αύξηση 34,17%. Οι συνολικές υποχρεώσεις του ομίλου ανήλθαν στις 30/6/2013 σε 162,46 εκατ. ευρώ έναντι 143,50 εκατ. ευρώ αυτών της 31/12/2012, αυξημένες κατά 13,21%, λόγω κυρίως της αύξησης των εμπορικών και λοιπών υποχρεώσεων της μητρικής.

Θετικά γνωμοδότησε το υπουργείο Περιβάλλοντος για τον προκαταρκτικό προσδιορισμό περιβαλλοντικών απαιτήσεων πρότασης που αφορά τη δημιουργία σύνθετου τουριστικού καταλύματος γηπέδου γκολφ και άλλων συμπληρωματικών εγκαταστάσεων στον Δήμο Αιγιαλείας σε έκταση της Ιεράς Μονής Μεγάλου Σπηλαίου Ιερά Μητρόπολης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας. Ειδικότερα, το σύνθετο τουριστικό κατάλυμα θα αποτελείται από ξενοδοχείο κλασικού τύπου και κατοικίες συνολικής δυναμικότητας 600 κλινών, γήπεδο γκολφ 18 οπών και των υποστηρικτικών αυτού έργων. Η συνολική έκταση που θα κατασκευασθεί το έργο ξεπερνά τα 714 στρέμματα.

Αύξηση εισπράξεων 2%

Αύξηση των επισκεπτών των μουσείων σε ποσοστό 19,1% παρουσιάστηκε κατά τον μήνα Απρίλιο 2013, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, καθώς και αύξηση των εισπράξεων κατά 2% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2012. Στους αρχαιολογικούς χώρους επίσης παρατηρείται αύξηση των επισκεπτών κατά 32,7% και αύξηση των αντίστοιχων εισπράξεων σε ποσοστό 18,2% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2012. Κατά το α΄ τετράμηνο του 2013 παρατηρείται αύξηση κατά 19% στους επισκέπτες των μουσείων και ομοίως αύξηση κατά 6,9% στις εισπράξεις σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2012. Στους επισκέπτες των αρχαιολογικών χώρων κατά το ίδιο χρονικό διάστημα εμφανίζεται αύξηση κατά 35,4% όπως αύξηση κατά 29,4% εμφανίζεται και στις εισπράξεις σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2012.

Αλλαγές στην έγκριση τουριστικών λεωφορείων

Ενημερωτικό σημείωμα απέστειλε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Τουρισμού, Αναστάσιος Λιάσκος, προς τους εκπροσώπους των ταξιδιωτικών γραφείων και των τουριστικών επιχειρήσεων οδικών μεταφορών για τις τροποποιήσεις που επήλθαν στο θεσμικό πλαίσιο ως προς τη διαδικασία έγκρισης θέσης σε κυκλοφορία ειδικών τουριστικών λεωφορείων δημόσιας χρήσης. Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να διεκπεραιώσουν τη διαδικασία και μέσω του Κέντρου Εξυπηρέτησης Πολιτών. Καταργείται η υποχρέωση κατάθεσης παραβόλου ύψους 60 ευρώ υπέρ του Ταμείου Ασφάλισης Υπαλλήλων Τραπεζών και Επιχειρήσεων Κοινής Ωφελείας και δίνεται η δυνατότητα κατάθεσης αντί της εγγυητικής επιστολής ισόποσων εγγυοδοτικών παρακαταθηκών, οι οποίες εκδίδονται από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων. Το υπουργείο ζήτησε από τον Σύνδεσμο των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων και τη Γενική Πανελλαδική Ομοσπονδία Επιχειρήσεων Τουρισμού να ενημερώσουν σχετικά τα μέλη τους.

Η UGG Australia εξετάζει άνοιγμα εργοστασίου στην Ελλάδα

Το ενδεχόμενο να ανοίξει εργοστάσιο στην Ελλάδα εξετάζει η UGG Australia, μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες στον κόσμο στον κλάδο του υποδήματος, που κατασκευάζει τις πλέον αναγνωρίσιμες μπότες από μαλλί προβάτου.

Το παραπάνω δήλωσε, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ), ο πρόεδρος του Ελληνοαυστραλιανού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου της Βικτώριας (HACCI), Γιώργος Ηλιόπουλος.

Σημειώνεται ότι η UGG Australia αποτελεί θυγατρική της αμερικανικής εταιρείας Deckers Outdoor Corporation, η οποία έχει υπό την ομπρέλα της σειρά άλλων γνωστών σημάτων υποδημάτων (Teva, Sanuk, Mozo κ.ά.). Η εταιρεία δεν ιδρύει η ίδια εργοστάσια σε άλλες χώρες, αλλά αναθέτει την παραγωγή των υποδημάτων της σε ανεξάρτητους κατασκευαστές.

Σύμφωνα με τον κ. Ηλιόπουλο, η UGG Australia ίσως εκπροσωπηθεί και στη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης όπου θα λάβουν μέρος και άλλες αυστραλιανές επιχειρήσεις όπως η εταιρεία Cochlear (κατασκευή ακουστικών βαρηκοΐας), η μεταφορική ΙΤΜ Freight και η Gloria Jean’s (εστίαση).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή