Κέρδη 0,67% χθες για την αγορά της Αθήνας

Κέρδη 0,67% χθες για την αγορά της Αθήνας

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα ισχυρά κέρδη (5,33%) της ΕΥΔΑΠ, όπου συγκεντρώνονται αρκετά ξένα και εγχώρια funds λόγω της ιδιωτικοποίησης που πιθανότατα να γίνει πιο σύντομα απ’ ό,τι αναμένεται, και η άνοδος 3,91% των μετοχών της Αlpha Bank επέτρεψαν στο Χρηματιστήριο Αθηνών να κλείσει με κέρδη 0,67%, στις 999,91 μονάδες. Η αγορά παραμένει μουδιασμένη μετά τις εξελίξεις στη Βιοχάλκο, ωστόσο αυτή την εβδομάδα παρατηρείται στάση αναμονής λόγω των γερμανικών εκλογών την ερχόμενη Κυριακή. Ο χαμηλός όγκος συναλλαγών (48,478 εκατ. ευρώ) παραμένει επικεντρωμένος στις 4 συστημικές τράπεζες και στις μετοχές του ΟΤΕ, του ΟΠΑΠ, της ΔΕΗ και της Coca-Cola ΗΒC. H αξία των προσυμφωνημένων συναλλαγών χθες ανήλθε στα 3,07 εκατ. ευρώ, όπου μεταβιβάστηκαν 2 πακέτα του ΟΤΕ και από ένα πακέτο του Τιτάνα και του ΟΠΑΠ Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε άνοδο σε ποσοστό 0,90%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύθηκε σε ποσοστό 0,49%. Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης πλην της ΕΥΔΑΠ και της Alpha Bank διακρίθηκαν οι τίτλοι της MIG (4,24%), της Ελλάκτωρ (+3,14%), της Τράπεζας Πειραιώς (+2,31%) και της Eurobank Properties (+2,29%).

Αντιθέτως, τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι μετοχές της Βιοχάλκο (-3,64%), του ΟΠΑΠ (-2,01%), του ΟΤΕ (-1,04%) και της ΕΧΑΕ (-0,65%). Από τους επιμέρους δείκτες τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι δείκτες της Τεχνολογίας (3,00%), των Τραπεζών (2,10%), των Τροφίμων (1,91%) και των Κατασκευών (1,82%).

Αντιθέτως, τις μεγαλύτερες απώλειες παρουσίασαν οι δείκτες των Ταξιδίων (1,61%), των Βιομηχανικών Προϊόντων (1,12%) και των Τηλεπικοινωνιών (1,04%). Από το σύνολο των μετοχών που διαπραγματεύθηκαν στο ηλεκτρονικό σύστημα συναλλαγών ΟΑΣΗΣ, με θετικό πρόσημο έκλεισαν 78 μετοχές, 61 τίτλοι κατέγραψαν απώλειες και 18 μετοχές δεν παρουσίασαν μεταβολή στη χρηματιστηριακή τους τιμή σε σύγκριση με την προηγούμενη συνεδρίαση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή