ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

24ωρη λειτουργία μίνι μάρκετ μέσω των πρατηρίων καυσίμων

Μέσω των πρατηρίων καυσίμων καθιερώνεται και στην Ελλάδα η δυνατότητα λειτουργίας μίνι μάρκετ όλο το 24ωρο και τις επτά ημέρες της εβδομάδας, ακολουθώντας τις τάσεις του λιανεμπορίου που εδώ και χρόνια εφαρμόζονται σε πολλές χώρες του εξωτερικού. Χθες, η ΑΒ Βασιλόπουλος και η Coral A.E., δικαιούχος των σημάτων Shell στην Ελλάδα, εγκαινίασαν το πρώτο πανελλαδικά κατάστημα ΑΒ Shop & Go, το οποίο θα λειτουργεί εντός πρατηρίου καυσίμων Shell στην περιοχή των Βριλησίων.

Μάλιστα, εντός του τρέχοντος έτους αναμένεται να ανοίξουν 2 – 3 σημεία ακόμη και αναλόγως της πορείας που αυτά θα έχουν θα αποφασισθεί η επέκταση της συνεργασίας των δύο εταιρειών. Αγνωστο, βεβαίως, παραμένει εάν η συνεργασία θα αφορά και την εφαρμογή του παραπάνω σχεδίου αντιστρόφως, δηλαδή την ίδρυση πρατηρίων με το σήμα Shell σε σούπερ μάρκετ της αλυσίδας ΑΒ Βασιλόπουλος, καθώς πλέον έχουν καταργηθεί οι αυστηροί περιορισμοί που επέβαλλε η σχετική νομοθεσία.

Το νέο πιλοτικό κατάστημα ΑΒ Shop & Go διαθέτει σε χώρο 85 τ.μ. περισσότερους από 1.000 κωδικούς διαφόρων κατηγοριών: επιλεγμένα οπωροκηπευτικά και γρήγορες λύσεις φαγητού, γαλακτοκομικά, τυριά και αλλαντικά, παγωτά, επιδόρπια και κατεψυγμένα είδη, παγωμένα αφεψήματα, προϊόντα κάβας και παγάκια, αλλά και επιλεγμένα απορρυπαντικά, καθαριστικά, χαρτικά, είδη ατομικής υγιεινής και περιποίησης. Τέλος, το κατάστημα διαθέτει προϊόντα καπνού, καφέ, λιπαντικά αυτοκινήτου/μοτοσικλέτας και πολλά αξεσουάρ για τους αυτοκινητιστές.

Μέχρι σήμερα, σε πολλά πρατήρια λειτουργούσαν μικρά καταστήματα με το σήμα όμως της αντίστοιχης εταιρείας εμπορίας πετρελαιοειδών και με πολύ πιο μικρό αριθμό κωδικών (κυρίως σνακ, ζαχαρώδη, αναψυκτικά και είδη αυτοκινήτου). Αντιθέτως, τώρα εντός του πρατηρίου της Shell θα λειτουργεί ένα convenience store (τα λεγόμενα «καταστήματα ευκολίας»). Σημειώνεται ότι ως ανεξάρτητα καταστήματα λειτουργούν στην Αττική άλλα πέντε ΑΒ Shop & Go (δύο στο Κουκάκι, ένα στου Ζωγράφου, ένα στον Πειραιά και ένα στο Γαλάτσι). Αξίζει, δε, να υπενθυμίσουμε ότι ήδη από πέρυσι, όταν είχε ξεκινήσει η συζήτηση για τη διεύρυνση του ωραρίου λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων, η διοίκηση της ΑΒ είχε καταστήσει σαφές ότι κυρίως ενδιαφερόταν για το ωράριο των convenience stores.

«Προχωράμε ένα βήμα παραπέρα, καθιστώντας το πρατήριο καυσίμων Shell το μέρος όπου μπορούμε να καλύψουμε τις ανάγκες όχι μόνο του αυτοκινήτου αλλά και του σπιτιού μας. Με τη συνεργασία μας με την ΑΒ Βασιλόπουλος, μπορούμε να προσφέρουμε υψηλή ποιότητα και εξυπηρέτηση, ευκολία και ταχύτητα στις αγορές, 24 ώρες το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα», ανέφερε ο κ. Γ. Θωμαΐδης, γενικός διευθυντής της Coral Α.Ε.

«Με τη στρατηγική συνεργασία με την Coral/Shell καινοτομούμε επιχειρώντας να εντάξουμε το κανάλι των πρατηρίων καυσίμων στην οργανωμένη κάλυψη των αναγκών των καταναλωτών», δήλωσε ο κ. Λ. Βρεττάκος, γενικός επιχειρησιακός διευθυντής της ΑΒ Βασιλόπουλος.