«Θετική εξέλιξη η εξαγορά Olympic Air από την Aegean»

«Θετική εξέλιξη η εξαγορά Olympic Air από την Aegean»

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ως θετική εξέλιξη για την ελληνική αλλά και τη διεθνή αγορά αερομεταφορών χαρακτήρισε την εξαγορά της Olympic Air από την Aegean Airlines ο γενικός εμπορικός διευθυντής της Lufthansa Γιενς Μπίσχοφ, ο οποίος βρέθηκε στην Αθήνα με αφορμή την παρουσίαση των νέων προϊόντων της εταιρείας και των σχεδίων της για το μέλλον. «Παρέχεται στον επιβάτη μεγαλύτερη γκάμα επιλογών, ενώ πλέον ο ένας παίκτης που δημιουργείται μετά την εξαγορά είναι ισχυρότερος και δεν παλεύει να επιβιώσει στις δύσκολες συνθήκες της αεροπορικής αγοράς, όπως συνέβαινε με την Olympic Air» δήλωσε στην «Κ» ο κ. Μπίσχοφ σχολιάζοντας την εξαγορά. Εκτίμησε μάλιστα ότι ο ανταγωνισμός στη διεθνή αγορά είναι τόσο ενισχυμένος που δεν θα επηρεαστούν οι τιμές για τον τελικό χρήστη μετά την εξαγορά της Olympic Air από την Aegean Airlines, σημειώνοντας μάλιστα ότι «τα αεροπορικά προϊόντα για τον επιβάτη είναι τόσα πολλά και τόσο ανταγωνιστικά που είναι σαν να διαλέγει μεταξύ δεκάδων επιλογών δημητριακών στα ράφια του σούπερ μάρκετ». Η αύξηση των ταξιδιωτών από και προς την Ελλάδα είναι σταθερή τόσο στην αγορά της Ευρώπης όσο και της Β. Αμερικής. Είναι χαρακτηριστικό ότι η επιβατική κίνηση ενισχύθηκε κατά 10% το 2012, οπότε και διακινήθηκαν 700.000 επιβάτες (από/ προς την Ελλάδα) με τις πτήσεις της Lufthansa.

Η αύξηση της κίνησης το 2013, όπως καταγράφεται μέχρι σήμερα, διαμορφώνεται στο 6% με προοπτική περαιτέρω ενίσχυσης. Η Lufthansa μαζί με τις συνεργαζόμενες εταιρείες (Austrian, Swiss, Germanwings) πραγματοποιεί 100 πτήσεις εβδομαδιαίως στην Ελλάδα, σε μία αγορά η οποία παρουσιάζει σταθερή αύξηση ταξιδιωτών, όπως επισημαίνουν τα στελέχη της. Παράλληλα η εταιρεία στηρίζει τα ελληνικά προϊόντα καθώς από τον Οκτώβριο 2013 προσφέρει στους επιβάτες της Business και πρώτης θέσης προϊόντα της εταιρείας Φυσικά Προϊόντα Κορές. Παράλληλα στο Lufthansa Business Lounge του αεροδρομίου «Ελ. Βενιζέλος» προσφέρει στους πελάτες Business Class και τους Senators Frequent Travelers Miles & Bonus εμπειρίες οινογευσίας αλλά και άλλα ελληνικά προϊόντα ως «γευστικό αποχαιρετισμό» από την Ελλάδα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή