O ΔΗΚΤΗΣ

2' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Από το ένα υπουργείο στο άλλο, μια… σκάλα δρόμος

Σαν στο σπίτι τους θα πρέπει να νιώθουν πλέον οι εκπρόσωποι της τρόικας όταν επισκέπτονται το κτίριο που βρίσκεται επί της οδού Νίκης. Γιατί το λέμε αυτό;

Για δύο λόγους. Πρώτον, το ραντεβού με τον υπουργό Εργασίας κ. Ιω. Βρούτση και τους επικεφαλής της τρόικας πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του υπουργού Οικονομικών κ. Γ. Στουρνάρα, στον 6ο όροφο του κτιρίου. Δεύτερον, αμέσως μετά το ραντεβού των εκπροσώπων της τρόικας με τον υπουργό Ανάπτυξης κ. Κ. Χατζηδάκη, που έγινε στο γραφείο του δεύτερου στον 7ο όροφο, κατέβηκαν τις σκάλες και εισήλθαν στα γραφεία του κ. Στουρνάρα. Κάτι που γίνεται καθημερινά με συμβούλους των δύο υπουργών και υπηρεσιακούς παράγοντες.

Φήμες ότι έχουν ζητήσει μόνιμες εγκαταστάσεις στο υπουργείο Οικονομικών, δεν επαληθεύονται από κανέναν…

Μείωση των εργαζομένων κατά 4.302 άτομα, παρουσιάζουν οι λογιστικές καταστάσεις εννεαμήνου 2013 έναντι της αντίστοιχης περσινής περιόδου για τις 21 πρώτες εισηγμένες σε σύνολο 242 που ήδη δημοσιοποίησαν τα αποτελέσματά τους. Το εννεάμηνο του 2013 οι 21 εταιρείες είχαν συνολικά 43.112 εργαζομένους με τη μεγαλύτερη μείωση (4.123 εργαζομένους) λόγω εθελουσίας εξόδου να εμφανίζει ο ΟΤΕ. Ειδικότερα ο ΟΤΕ το φετινό εννεάμηνο απασχολούσε 24.896 εργαζομένους έναντι 29.019 το εννεάμηνο του 2012. Τα Ελληνικά Πετρέλαια παρουσίασαν μείωση του προσωπικού τους κατά 81 άτομα, στη Σαράντης είχαμε επίσης μείωση κατά 72 άτομα και στον Τιτάνα το προσωπικό μειώθηκε κατά 37 άτομα.

Διεθνής διάκριση για την ΜΜCL

Την παγκόσμια διάκριση της «Ναυτιλιακής εταιρείας της χρονιάς» κέρδισε η ελληνική εταιρεία Mediterranean Car-Carriers Line S.A. (MMCL), στο πλαίσιο σχετικής απονομής που διοργάνωσε το Automotive Supply Chain. Η ελληνική εταιρεία αξιολογήθηκε από υψηλόβαθμα στελέχη του κλάδου των logistics που απάρτιζαν τη σχετική επιτροπή. Μεταξύ των κριτηρίων που ελήφθησαν υπόψη ήταν η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών και ο βαθμός ικανοποίησης των πελατών. Το βραβείο παρέλαβε, σε σχετική εκδήλωση στο Λονδίνο, ο γενικός διευθυντής και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, κ. Γιώργος Καββάδας. Σημειωτέον ότι η MMCL δραστηριοποιείται στη μεταφορά οχημάτων, μέσω εξειδικευμένων πλοίων.

Εξαγορά αιολικού πάρκου από τα Ελληνικά Πετρέλαια

Ενα ακόμη αιολικό πάρκο ισχύος 6,8 MW πρόσθεσαν στο χαρτοφυλάκιο έργων ΑΠΕ τα ΕΛΠΕ. Οπως ανακοινώθηκε, ολοκληρώθηκε η εξαγορά της εταιρείας Ενεργειακή Πύλου-Μεθώνης, από τη θυγατρική εταιρεία του ομίλου, ΕΛΠΕ Ανανεώσιμες. Το αιολικό πάρκο βρίσκεται στη θέση Αγιος Νικόλαος του Δήμου Πύλου-Νέστορος, Μεσσηνίας. Αποτελείται από 8 ανεμογεννήτριες, η ετήσια παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας των οποίων εκτιμάται σε 15.000 MWh. Στο χαρτοφυλάκιο έργων της ΕΛΠΕ Ανανεώσιμες ήδη περιλαμβάνονται φωτοβολταϊκά έργα σε λειτουργία, καθώς και έργα συνολικής ισχύος 200 μεγαβάτ, σε διάφορα στάδια ανάπτυξης.

Το Δημόσιο κατάφερε να πληρώσει περισσότερα

Στο ποσό των 2,6 εκατ. ευρώ προσδιορίστηκε το ετήσιο μίσθωμα για τη στέγαση των δικαστηρίων του Πειραιά στις πρώην «Αποθήκες της Καπνοβιομηχανίας ΚΕΡΑΝΗ». Το κτίριο, το οποίο πρόσφατα συμφωνήθηκε να πωληθεί και να επαναμισθωθεί από το ελληνικό Δημόσιο, σύμφωνα με έγγραφο του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), κατακυρώθηκε προσωρινά μαζί με άλλα 13 ακίνητα στην Εθνική Πανγαία ΑΕΕΑΠ, έναντι ποσού 115,5 εκατ. ευρώ. Το μίσθωμα για το συγκεκριμένο κτίριο, συνολικής επιφάνειας περίπου 40.000 τ.μ., προσδιορίστηκε στο ποσό των 2,6 εκατ. ευρώ. Το κτίριο αυτό έχει παραχωρηθεί στο υπουργείο Δικαιοσύνης για τη στέγαση των δικαστηρίων Πειραιά. Το ίδιο κτίριο είχε διεκδικήσει και το υπουργείο Αγρ. Ανάπτυξης, αλλά δεν τα «βρήκε» με το ΤΑΙΠΕΔ, καθώς πρόσφερε τίμημα μόλις 1 εκατ. ευρώ. Ετσι το ΤΑΙΠΕΔ προτίμησε να βρει άλλο… πελάτη, ο οποίος πρόσφερε περισσότερα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή