Εν συντομια

3' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το ΤΑΙΠΕΔ «παγώνει» τις δημοπρασίες ακινήτων

Αναβάλλονται για το προσεχές διάστημα οι ηλεκτρονικές δημοπρατήσεις ακινήτων από το ΤΑΙΠΕΔ. Το Ταμείο έλαβε την απόφαση να «παγώσει» τη διαδικασία μέχρι να σχεδιάσει μια ολοκληρωμένη στρατηγική για τα ακίνητα τα οποία θέλει να εκποιήσει με τη συγκεκριμένη διαδικασία. Μάλιστα, γνωστοποίησε ότι οι προγραμματιζόμενες δημοπρασίες ακινήτων γι’ αυτό τον μήνα θα γίνουν τελικά τον Ιανουάριο.

Σύμφωνα με στελέχη της αγοράς, παρόλο που η ζήτηση ακινήτων ήταν ικανοποιητική, η διοίκηση του Ταμείου δεν ήταν ικανοποιημένη ως προς το αποτέλεσμα και ειδικά για τις επιπτώσεις που προξενούσε η συγκεκριμένη διαδικασία στην αγορά ακινήτων.

Τώρα επιχειρείται να γίνει ένας νέος προγραμματισμός ηλεκτρονικών δημοπρασιών, πιθανώς σε μεγαλύτερο βάθος χρόνου και με μεγαλύτερο αριθμό ακινήτων, ώστε η αγορά να είναι ενήμερη για το τι έρχεται από την πλευρά του δημοσίου τομέα. Σημειώνεται ότι μέσω ηλεκτρονικών δημοπρασιών το ΤΑΙΠΕΔ έχει εισπράξει μέχρι σήμερα περί τα 11 εκατ. ευρώ.

Στις 7 Δεκεμβρίου θα παρουσιασθεί σε εκδήλωση στη Φλώρινα το «Ελληνικό Πρωινό Δυτικής Μακεδονίας» στο πλαίσιο του σχετικού προγράμματος που υλοποιεί το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος. Για την παρουσίαση του προγράμματος έχει απευθύνει πρόσκληση σε ξενοδόχους και άλλους φορείς το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο και η Ενωση Ξενοδόχων Φλώρινας σε συνεργασία με τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού Δυτικής Μακεδονίας, την Περιφέρεια, το Εμπορικό και Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Φλώρινας, τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδας και με την υποστήριξη των Ξενοδοχειακών Ενώσεων Καστοριάς, Κοζάνης και Γρεβενών.

Επιστροφή κεφαλαίου

Την επιστροφή κεφαλαίου ύψους 0,08 ευρώ ανά μετοχή θα προτείνει η διοίκηση της Στ. Κανάκης προς την έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων που συγκαλείται στις 9 Δεκεμβρίου. Η επιστροφή κεφαλαίου θα προκύψει από τη μείωση του μετοχικού κεφαλαίου της εισηγμένης κατά το ποσό των 600.000 ευρώ με μείωση της ονομαστικής αξίας κάθε μετοχής της εταιρείας κατά 0,08 ευρώ (από 0,56 ευρώ σε 0,48 ευρώ) και επιστροφή-καταβολή του αντίστοιχου ποσού στους μετόχους της εταιρείας.

Σε περίπτωση μη επίτευξης της απαιτούμενης εκ του νόμου απαρτίας για τη λήψη απόφασης επί των θεμάτων της ημερησίας διάταξης, η α΄ επαναληπτική έκτακτη γενική συνέλευση θα συνέλθει την 20ή Δεκεμβρίου 2013.

Η Ελλάδα πρώτος σταθμός προορισμού για τους Κινέζους

Την Ελλάδα είχαν ως πρώτο σταθμό προορισμού 21.000 Κινέζοι από το σύνολο όσων ταξίδεψαν πέρυσι στην Ευρώπη σύμφωνα με στοιχεία που παρέθεσε ο πρέσβης της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Αθήνα κ. Ντου Τσι Γουέν κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στη Μήλο. Σύμφωνα με τον κ. Ντου ο αριθμός των Κινέζων τουριστών αυξήθηκε κατά 50% τη φετινή σεζόν, ενώ θα συνεχίσει να κινείται ανοδικά και για επόμενα χρόνια. Ο κ. Ντου επισκέφθηκε πρόσφατα τη Σαντορίνη, τη Μύκονο, τη Μήλο και τη Πάρο και συνομίλησε με τις δημοτικές αρχές για τις προοπτικές περαιτέρω αύξησης του τουριστικού ρεύματος από την Κίνα. Κυρίαρχα στοιχεία που συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον των Κινέζων τουριστών είναι η γραφικότητα, η ιστορία, ο πολιτισμός και η γαστρονομία. Η εκτιμώμενη αύξηση των Κινέζων επισκεπτών στα κυκλαδίτικα νησιά τα επόμενα χρόνια αναμένεται να συμβάλει στην επιμήκυνση της σεζόν αλλά και στην αύξηση του μέσου όρου παραμονής των τουριστών που παραμένει σε χαμηλά επίπεδα σε σχέση με άλλους ελληνικούς προορισμούς.

45 χρόνια παρουσίας στο Χ.Α. γιόρτασε η FG Εurope

Τα 45 χρόνια παρουσίας της στο Χρηματιστήριο γιόρτασε χθες η FG Europe ως επίγονος της Βιομετάλ Εσκιμό. Ο πρόεδρος της εταιρείας Γιώργος Φειδάκης, κήρυξε την έναρξη της διαπραγμάτευσης, χτυπώντας το παραδοσιακό «καμπανάκι». Η αρχική εταιρεία ιδρύθηκε το 1958 αλλά κατάφερε, μετά τη συγχώνευση της FG Europe με την ΕSΚΙΜΟ το 2003, να αναγεννήσει μια από τις βιομηχανίες της Ελλάδος που ήκμασαν τη δεκαετία του 1970. Πέρα από την εμπορική της δραστηριότητα, η εταιρεία σήμερα διακρίνεται από την ανάπτυξη στον τομέα των εξαγωγών σε δέκα χώρες, αντιμετωπίζοντας με εξωστρέφεια τις προσκλήσεις της εποχής. Ο πρόεδρος του Χ.Α. Σωκράτης Λαζαρίδης, σε σύντομο χαιρετισμό κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης τόνισε μεταξύ άλλων: «Χρειαζόμαστε τέτοιες εταιρείες με αυξημένη εξωστρέφεια και εύχομαι η νέα γενιά της εταιρείας να συνεχίσει με τους ίδιους ρυθμούς την πορεία προς την περαιτέρω ανάπτυξη».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή