«Κλειδιά» για περαιτέρω ανάπτυξη της κρουαζιέρας υποδομές – υπηρεσίες

«Κλειδιά» για περαιτέρω ανάπτυξη της κρουαζιέρας υποδομές – υπηρεσίες

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η βελτίωση των υποδομών και των παρεχόμενων υπηρεσιών αποτελεί το «κλειδί» για την περαιτέρω ανάπτυξη του κλάδου της κρουαζιέρας στην Ελλάδα, σύμφωνα με την Ενωση Εφοπλιστών Κρουαζιερόπλοιων και Φορέων Ναυτιλίας. Μόνο έτσι θα διατηρηθεί ο σημερινός αριθμός των διακινούμενων επιβατών και θα επιτραπεί η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.

Στο πλαίσιο αυτό, η Ενωση καλεί την πολιτεία να προχωρήσει στη βελτίωση των λιμενικών υποδομών σε όλα τα λιμάνια κρουαζιέρας, ανάλογα με το μέγεθος και τη δυνατότητα υποδοχής. Βελτιώσεις πρέπει να γίνουν και στις υποδομές εκτός των λιμανιών, όπως τα οδικά δίκτυα προς αξιοθέατα της κάθε περιοχής και τα αεροδρόμια, ενώ ζητείται επίσης η άσκηση ανταγωνιστικής τιμολογιακής πολιτικής και η προβολή της κρουαζιέρας και των ελληνικών προορισμών σε διάφορα φόρα ανά τον κόσμο, που απευθύνονται στον τουρισμό και την τουριστική ναυτιλία.

Σύμφωνα με την Ενωση, η χώρα πρέπει να εκμεταλλευτεί στοιχεία, όπως το ήπιο κλίμα, η ιστορία και ο πολιτισμός μας, οι θαυμάσιες παραλίες και το γεγονός ότι αποτελεί κόμβο της ανατολικής λεκάνης της Μεσογείου, προκειμένου να προσελκύσει περισσότερα δρομολόγια. Προτάσεις για την τόνωση της δραστηριότητας του home porting (αύξηση των κρουαζιερόπλοιων που χρησιμοποιούν τον Πειραιά ως λιμάνι αφετηρίας) κατέθεσε χθες στο υπουργείο Ναυτιλίας και το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιά. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΒΕΠ, Βασίλη Κορκίδη, «η φετινή αύξηση του αριθμού προσέγγισης κρουαζιερόπλοιων και επιβατών στα ελληνικά λιμάνια δεν πρέπει να μας ξεγελάσει, αφού οφείλεται στην αλλαγή δρομολογίων, λόγω των αναταραχών στη Βόρεια Αφρική και Μέση Ανατολή. Το πολεμικό κλίμα στην Ανατολική Μεσόγειο είναι δεδομένο ότι θα έχει επιπτώσεις και για την Ελλάδα το 2014 με μείωση των διερχόμενων επιβατών κατά περίπου 25%».

Στο πλαίσιο αυτό, το ΕΒΕΠ κατέθεσε επτά προτάσεις, στην κορυφή των οποίων βρίσκεται η οργάνωση ενός λιμενικού πλέγματος, που θα συγκεντρώσει όλες τις υπηρεσίες που μπορεί να χρειαστεί ένα κρουαζιερόπλοιο. Με τον τρόπο αυτό, θα καταστεί εφικτή η παροχή υπηρεσιών υψηλής ποιότητας και σε χαμηλό κόστος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή