Εν συντομια

3' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενοποίηση των συστημάτων Πειραιώς – Millennium Βank

Με ταχύτητα προχωρούν οι διαδικασίες της ενσωμάτωσης τραπεζών στις συστημικές τράπεζες. Οπως ανακοινώθηκε από τον Ομιλο Πειραιώς, το περασμένο Σαββατοκύριακο 7-8 Δεκεμβρίου ολοκληρώθηκε με επιτυχία η ενοποίηση των συστημάτων του πρώην δικτύου καταστημάτων της Millennium Bank στο ενιαίο περιβάλλον των συστημάτων πληροφορικής του ομίλου. Ετσι, σε χρονικό διάστημα 14 μηνών, έξι τράπεζες έγιναν μία, που σύμφωνα με την Τράπεζα Πειραιώς αποτελεί ρεκόρ. Από χθες 9 Δεκεμβρίου, όλοι οι πελάτες του πρώην δικτύου της Millennium και της Πειραιώς εξυπηρετούνται από κοινά συστήματα πληροφορικής και με τις ίδιες διαδικασίες, μέσα από το ενοποιημένο δίκτυο των 960 καταστημάτων, των 2.060 ΑΤΜ και των 400 μηχανημάτων Easypay. Παράλληλα, το προηγούμενο Σαββατοκύριακο ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι εργασίες λειτουργικής ενσωμάτωσης της τέως Probank από την Εθνική Τράπεζα. Ετσι, από χθες Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου οι πελάτες της τέως Probank εξυπηρετούνται από το σύνολο των 540 καταστημάτων και 1.400 ΑΤΜ του δικτύου της Εθνικής Τράπεζας.

Αthens Ledra Hotel θα είναι από την 1η Ιανουαρίου 2014 η νέα επωνυμία του ξενοδοχείου Athens Ledra Marriott. To ξενοδοχείο, δυναμικότητας 314 δωματίων, θα διαχειρίζεται η ιδιοκτήτρια εταιρεία ΑΣΤΥ Α.Ε. μετά τη μη ανανέωση του συμβολαίου διαχείρισης με τη Marriott International, το οποίο λήγει στις 31 Δεκεμβρίου. Η ιδιοκτήτρια εταιρεία ανακοίνωσε ότι η ξενοδοχειακή μονάδα της Λ. Συγγρού υπό τη νέα της διεύθυνση θα απευθύνεται τόσο σε ταξιδιώτες αναψυχής όσο και σε άτομα που ταξιδεύουν για επαγγελματικούς λόγους. Επίσης, η νέα διεύθυνση θα διεκπεραιώσει όλες τις υπάρχουσες ατομικές και ομαδικές κρατήσεις.

Νέες επενδύσεις στα ΜcDonald’s

Επένδυση ύψους 400.000 ευρώ πραγματοποίησε η Premier Capital Hellas για την ανακαίνιση του καταστήματος McDonald’s στα Βριλήσσια, τη διοίκηση του οποίου ανέλαβε, όπως και σε 18 άλλα καταστήματα της γνωστής αλυσίδας γρήγορου φαγητού. Από τις αρχές του 2012 έως σήμερα η Premier Capital Hellas έχει επενδύσει συνολικά 2,5 εκατ. ευρώ σε νέα καταστήματα και ανακαινίσεις παλαιών, γεγονός που σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή της, κ. Βίκτορ Τεντέσκο, αποδεικνύει ότι η εταιρεία πιστεύει στην ελληνική αγορά. Το κατάστημα των Βριλησσίων έχει 138 τραπεζοκαθίσματα, καθώς και drive thru για εξυπηρέτηση σε 24ωρη βάση. H Premier Capital Hellas διαθέτει την άδεια ανάπτυξης της McDonald’s στην Ελλάδα.

Από ξένους επενδυτές το 68,1% του τζίρου στο Χ.Α.

Στο επίπεδο των 2,154 δισ. ευρώ ανήλθαν στο 11μηνο του 2013 (Ιανουάριος – Νοέμβριος) οι εισροές ξένων κεφαλαίων προς το χρηματιστήριο Αθηνών, εκ των οποίων τα 1,158 δισ. ευρώ διοχετεύθηκαν το τελευταίο δίμηνο Οκτωβρίου – Νοεμβρίου, όταν και πραγματοποιήθηκαν οι τοποθετήσεις hedge funds λόγω της υποβάθμισης του Χ.Α. από τη Morgan Stanley. Οι ξένοι επενδυτές τον περασμένο Νοέμβριο πραγματοποίησαν το 68,1% των συναλλαγών (σε σχέση με το 60,0% τον Οκτώβριο του 2013), ενώ τον Νοέμβριο 2012 είχαν πραγματοποιήσει το 25,2% των συναλλαγών). Οι Ελληνες ιδιώτες τον προηγούμενο μήνα πραγματοποίησαν το 17,9% των συναλλαγών (έναντι 19,1% τον περασμένο Οκτώβιο), ενώ τον ίδιο μήνα του προηγούμενου έτους είχαν πραγματοποιήσει το 49,0% των συναλλαγών).Οι Ελληνες θεσμικοί επενδυτές (ιδιωτικές χρηματοοικονομικές εταιρείες) τον Νοέμβριο 2013 πραγματοποίησαν το 11,9% των συναλλαγών, ενώ τον ίδιο μήνα του προηγούμενου έτους είχαν πραγματοποιήσει το 23,1% των συναλλαγών).

Η συμμετοχή των ξένων επενδυτών στην κεφαλαιοποίηση του Ελληνικού Χρηματιστηρίου στο τέλος Νοεμβριου αυξήθηκε σε σχέση με τον Οκτώβριο και έφθασε σε ποσοστό το 29,4. Οι Ελληνες επενδυτές στο τέλος του μήνα κατείχαν το 30,0% του συνόλου της κεφαλαιοποίησης των μετοχών στο Χ.Α.

Περιβαλλοντικές δράσεις από την Coca-Cola Ηellas

Περισσότεροι από 1,5 τόνοι ανακυκλώσιμων υλικών και περισσότεροι από 2 τόνοι απορριμμάτων συγκεντρώθηκαν κατά τη διάρκεια καθαρισμού 17,6 χλμ. παραλιών σε όλη την Ελλάδα, στο πλαίσιο της εκστρατείας «Πάρε Μέρος και Καθάρισες» που υλοποίησε για 3η συνεχή χρονιά το περιβαλλοντικό πρόγραμμα «Αποστολή Νερό» της Coca-Cola 3E και της Coca-Cola Hellas σε συνεργασία με το ΜΕDΑSSΕΤ-Μεσογειακός Σύνδεσμος για τη Σωτηρία των Θαλάσσιων Χελωνών, υπό την Αιγίδα του Περιβαλλοντικού Προγράμματος των Ηνωμένων Εθνών. Φέτος, η εκστρατεία επισκέφθηκε συνολικά 11 περιοχές σε όλη την Ελλάδα (Παλαιό Φάληρο, Σχινιάς, Βραυρώνα, Ασπρόπυργος, Σχηματάρι, Αίγιο, Πάτρα, Θεσσαλονίκη, Βόλος, Χανιά και Ηράκλειο Κρήτης), όπου πραγματοποίησε 12 καθαρισμούς παραλιών με τη συμμετοχή περισσοτέρων των 2.500 εθελοντών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή