Εν συντομια

3' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στον Ομιλο Eurobank εντάσσεται ο κ. Χ. Σιγανός

Ο κ. Χαράλαμπος Σιγανός, μέχρι σήμερα διευθύνων σύμβουλος του Νέου Τ.Τ., ορίζεται γενικός διευθυντής Εργασιών, Τεχνολογίας και Οργάνωσης του Ομίλου της Eurobank και μέλος της διοικητικής επιτροπής και της εκτελεστικής επιτροπής αυτής. Ο κ. Χ. Σιγανός ανέλαβε τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου του Νέου Τ.Τ. τον Ιανουάριο του 2013, ενώ προηγουμένως κατείχε τη θέση του εκτελεστικού αντιπροέδρου του διοικητικού συμβουλίου του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου Ελλάδος ΑΤΕ («Τ.Τ.») και παράλληλα του προέδρου σε διάφορες θυγατρικές του. Ο κ. Σιγανός εντάχθηκε στο Τ.Τ. το 2010 ως γενικός διευθυντής Επενδυτικής Τραπεζικής και Θυγατρικών. Ο διευθύνων σύμβουλος Χρήστος Μεγάλου, στο μήνυμα που απηύθυνε προς τους εργαζομένους του Ομίλου Eurobank, εκτίμησε ότι η πλήρης λειτουργική ενοποίηση της Eurobank και του Νέου Τ.Τ., που έχει δρομολογηθεί για τον Απρίλιο του 2014, θα ολοκληρωθεί με επιτυχία μέσα στα χρονοδιαγράμματα, κάτι που επετεύχθη τόσο με τη νομική συγχώνευση όσο και με το σύνολο των ενεργειών για την απορρόφηση της Νέας Proton Βank.

Η εισηγμένη Lavipharm αναμένεται να ωφεληθεί στα ετήσια αποτελέσματα του 2013, καθώς η θυγατρική γαλλική Laboratoires Lavipharm SA, στην οποία η εισηγμένη συμμετέχει κατά 45%, πώλησε και μεταβίβασε στις 30 Δεκεμβρίου 2013 την κατά 100% θυγατρική της Hitex SAS. Η Hitex δραστηριοποιείται στον χώρο της έρευνας και ανάπτυξης στον τομέα των τεχνολογιών υπερκρίσιμων υγρών. Αγοραστές είναι οι γαλλικές εταιρείες Fiag Holding, Codif Recherche & Nature και Robertet. Το τίμημα που καταβλήθηκε στη Laboratoires Lavipharm ανέρχεται στο ποσό των 3.127.000 ευρώ και εκτιμάται ότι θα επηρεάσει θετικά τα ενοποιημένα οικονομικά αποτελέσματα της Lavipharm.

Στα 2,5 δισ. οι απώλειες

Απώλειες κοντά στα 2,5 δισ. ευρώ φαίνεται να καταγράφει η ελληνική αγορά ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών ειδών στην εξαετία 2008-2013. Η αγορά έφτασε στην κορύφωση των πωλήσεών της το 2008 όταν και άγγιξε τα 4-4,5 δισ. ευρώ σε ετήσιο τζίρο, αλλά πλέον μετά βίας φτάνει το 1,8 εκατ. ευρώ σε ετήσια βάση.

Αυτή τη στιγμή η κάμψη το 2013 υπολογίζεται ότι θα κλείσει στο -10%, ενώ οι άνθρωποι της αγοράς υπολογίζουν πως η πτώση, αν και μικρότερη, θα συνεχιστεί και το 2014. Οπως υποστηρίζουν οι εκπρόσωποι των εταιρειών, για να αποκατασταθεί η οικονομική ασφάλεια στους πολίτες και να αρχίσουν ξανά να αγοράζουν θα χρειαστούν 4-6 μήνες αφού ανοίξουν νέες θέσεις εργασίας και μειωθεί η ανεργία.

Στους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς η Ελλάδα

Το Travelweekly σε αναφορά του για τους κορυφαίους προορισμούς την επόμενη σεζόν περιλαμβάνει και τη χώρα μας, σημειώνοντας ότι οι νέες πτήσεις που προστίθενται, σηματοδοτούν την επιστροφή της εμπιστοσύνης στην Ελλάδα.

Στο πλαίσιο αυτό σημειώνει νέα δρομολόγια που συνδέουν ελληνικούς προορισμούς με την Αγγλία από την Aegean Airlines (Αθήνα-Μπέρμιγχαμ), British Airways (Μύκονος, Σαντορίνη) και Easy Jet (Γλασκώβη-Κως, Εδιμβούργο-Ηράκλειο).

Επιπροσθέτως, σημειώνει ότι ο tour operator Thomson χαρακτηρίζει τη χώρα μας κορυφαίο προορισμό για οικογενειακές διακοπές το 2014, αυξάνοντας τη χωρητικότητα των αεροπορικών θέσεων κατά 9% αν και η ανάπτυξη, όπως προσθέτει, μπορεί να προέλθει από τις φήμες ότι το Sex and the City 3 μπορεί να γυριστεί στην Ελλάδα.

Dionic: Στο 47,5% το ποσοστό κάλυψης της αύξησης κεφαλαίου

Μόλις το 47,5% ήταν τελικά το ποσοστό κάλυψης της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου της Dionic μετά την υπαναχώρηση ενός μετόχου από την εγγραφή του για την αγορά μετοχών της αύξησης. Οπως ανακοίνωσε η εισηγμένη, ένας μέτοχος της εταιρείας, ο οποίος συμμετείχε στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά 19.125 μετοχές, υπαναχώρησε από τη συμμετοχή του.

Κατόπιν τούτου, στην αύξηση συμμετείχαν τελικά 123 μέτοχοι, με την καταβολή συνολικού ποσού 1.899.151,20 ευρώ, το οποίο αντιστοιχεί σε 6.330.504 νέες κοινές ονομαστικές μετοχές και το συνολικό ποσοστό κάλυψης της αύξησης μέσω εγγραφών και προεγγραφών υπέρ παλαιών και νέων μετόχων ανέρχεται σε 47,5%. Υπενθυμίζεται ότι οι επενδυτές, οι οποίοι είχαν εγγραφεί για την αγορά μετοχών της αυξήσεως, καθώς και όσοι ενεγράφησαν για την παροχή σε αυτούς αδιάθετων μετοχών, μπορούσαν να υπαναχωρήσουν από την εγγραφή τους την Παρασκευή 27 και τη Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2013.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή