Ισχυρό στήριγμα για τους ελληνικούς προορισμούς η τουριστική κίνηση από τη Βουλγαρία

Ισχυρό στήριγμα για τους ελληνικούς προορισμούς η τουριστική κίνηση από τη Βουλγαρία

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε ισχυρό στήριγμα για τους ελληνικούς προορισμούς, κυρίως στα βόρεια της χώρας, εξελίσσεται η εισερχόμενη τουριστική κίνηση από τη Βουλγαρία.

Η Ελλάδα τo 2013 αποτέλεσε τη δεύτερη σημαντικότερη επιλογή για τις διακοπές των Βουλγάρων. Να σημειωθεί ότι αρκετά γκρουπ από τη Βουλγαρία επισκέφθηκαν τη χώρα μας με αφορμή την Πρωτοχρονιά. Ομως και οι Ελληνες προτίμησαν τη Βουλγαρία για τις ταξιδιωτικές τους εξορμήσεις τo 2013. Τις προηγούμενες ημέρες χιλιάδες, κυρίως Βορειοελλαδίτες, με δέλεαρ τις ελκυστικές οικονομικά τιμές ταξίδεψαν για τις διακοπές τους στη γειτονική χώρα με βασικό προορισμό το Μπάνσκο. Επίσης, μεγάλος είναι ο αριθμός και των ημερήσιων επισκέψεων στη Βουλγαρία.

Σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Οικονομίας, Ενέργειας και Τουρισμού της Βουλγαρίας, για το διάστημα Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου 2013, μεταξύ των πέντε πρώτων επιλογών των Βουλγάρων για διακοπές στο εξωτερικό, μόνο στην Ελλάδα σημειώθηκε αύξηση. Ειδικότερα, για το εννεάμηνο πέρυσι ο αριθμός των αφίξεων από τη Βουλγαρία στη χώρα μας αυξήθηκε κατά 5,7% φθάνοντας σε 653.071. Πρώτη αγορά για τους Βούλγαρους τουρίστες ήταν η Τουρκία με πτώση κατά 0,8% (830.856) και τρίτη τα Σκόπια με πτώση κατά 13,4% (266.667). Συνολικά, τα ταξίδια των Βουλγάρων στο εξωτερικό έφθασαν σε 3,1 εκατ. παρουσιάζοντας αύξηση κατά 5,3%.

Εξάλλου, η ελληνική ταξιδιωτική αγορά για το διάστημα Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου 2013 ήταν η κορυφαία για τη Βουλγαρία. Συνολικά καταγράφηκαν 752.464 ταξίδια από την Ελλάδα στη γειτονική χώρα παρουσιάζοντας οριακή πτώση κατά 0,3% σε σχέση με το ίδιο διάστημα του 2012. Δεύτερη αγορά για τους Βούλγαρους ήταν η Ρουμανία παρουσιάζοντας αύξηση κατά 1,5% (745.651), τρίτη η Ρωσία εμφανίζοντας αύξηση κατά 15,4% (643.305) και τέταρτη η Γερμανία παρουσιάζοντας αύξηση κατά 5,4% (640.349). Συνολικά οι αφίξεις ξένων επισκεπτών στη Βουλγαρία παρουσίασαν αύξηση κατά 5,5% φθάνοντας σε 5,9 εκατ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή