4,2% μειώθηκε η μέση τιμή διανυκτέρευσης σε ξενοδοχεία της Αθήνας τον Ιανουάριο

4,2% μειώθηκε η μέση τιμή διανυκτέρευσης σε ξενοδοχεία της Αθήνας τον Ιανουάριο

1' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με συνέχιση της πτωτικής τροχιάς των ξενοδοχειακών τιμών ξεκίνησε το 2014 για την Αθήνα, ενώ σε επίπεδο επικράτειας, οι τιμές σταθεροποιήθηκαν στα ίδια επίπεδα με πέρυσι.

Σύμφωνα με στοιχεία της Τrivago, για τον Ιανουάριο η μέση οn-line ξενοδοχειακή τιμή ανά διανυκτέρευση σε δίκλινο δωμάτιο στην Αθήνα παρουσίασε πτώση κατά 4,2% σε σχέση με τον ίδιο μήνα πέρυσι φθάνοντας σε 68 ευρώ έναντι 71 ευρώ. Ομως, η πτώση τον τρέχοντα μήνα σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2009, δηλαδή πριν ξεσπάσει η οικονομική κρίση, φθάνει σε ποσοστό 33,3%. Δηλαδή, με τα ίδια χρήματα που έδιναν οι τουρίστες για τρεις διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία της Αθήνας το 2009, μπορούν, φέτος, να πραγματοποιήσουν τέσσερις διανυκτερεύσεις. Η Αθήνα αυτό τον μήνα είναι η έβδομη φθηνότερη πόλη σε ό,τι αφορά την ξενοδοχειακή διαμονή σε σχέση με 50 ευρωπαϊκές πόλεις που συγκρίνει τις τιμές η Trivago. Οι φθηνότερες ξενοδοχειακές τιμές συναντώνται στη Σόφια (57 ευρώ), στη Σαραγόσα (58 ευρώ) και στη Βαρσοβία (63 ευρώ). Στον αντίποδα οι ακριβότερες ξενοδοχειακές τιμές διαμορφώνονται στη Γενεύη (212 ευρώ), στο Λονδίνο (163 ευρώ) και στο Παρίσι (161 ευρώ).

Σε επίπεδο χώρας, η μέση τιμή για τον Ιανουάριο παρέμεινε στα ίδια επίπεδα με τον ίδιο μήνα πέρυσι, δηλαδή, στα 72 ευρώ. Ομως, η πτώση των τιμών σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2010, που υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία, φθάνει σε ποσοστό 17,2%. Η Ελλάδα αποτελεί την πέμπτη φθηνότερη επιλογή σε ό,τι αφορά την ξενοδοχειακή διαμονή μεταξύ 24 ευρωπαϊκών χωρών που συγκρίνει τις τιμές η Trivago. Οι φθηνότερες ξενοδοχειακές τιμές συναντώνται στη Βουλγαρία (56 ευρώ), στην Πολωνία (56 ευρώ) και στη Ρουμανία (67 ευρώ), ενώ οι ακριβότερες στην Ελβετία (190 ευρώ) στη Νορβηγία (143 ευρώ) και στη Σουηδία (130 ευρώ).

Σε ό,τι αφορά τις τιμές σε χειμερινούς προορισμούς της χώρας εμφανίζονται ελαφρώς αυξημένες σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα. Δεν διατίθενται, ωστόσο, συγκρίσιμα στοιχεία σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2013. Ειδικότερα, αυτό τον μήνα η μέση on-line ξενοδοχειακή τιμή στην Αράχωβα διαμορφώνεται στα 97 ευρώ, στους Δελφούς στα 84 ευρώ, στα Καλάβρυτα στα 84 ευρώ, στο Καρπενήσι στα 67 ευρώ, στη Μακρινίτσα στα 64 ευρώ, στο Μεγάλο Πάπιγκο στα 71 ευρώ, στο Μέτσοβο στα 73 ευρώ, στη Μονεμβασιά στα 48 ευρώ, στην Πορταριά στα 76 ευρώ, στα Τρίκαλα Κορινθίας στα 106 ευρώ και στη Τσαγκαράδα στα 83 ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή