«Σφήνα» Vodafone στην εξαγορά της Forthnet από τη Wind

«Σφήνα» Vodafone στην εξαγορά της Forthnet από τη Wind

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κοινό μέτωπο με τη Vodafone φαίνεται ότι σχημάτισαν οι Αραβες προκειμένου να αποτρέψουν την εξαγορά της Forthnet από τη Wind Hellas. Σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες, μέσω της τελευταίας αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου στη Forthnet, η Vodafone έχει αποκτήσει τον έλεγχο του 7% των μετοχών της τηλεπικοινωνιακής εταιρείας. Ετσι, σε συνεργασία με την αραβικών συμφερόντων Forgentο η οποία κατέχει το 44% της Forthnet, ελέγχουν πλήρως την εταιρεία.

Από την άλλη πλευρά, η Wind Hellas εκτιμάται ότι μετά την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, έχει κάτι περισσότερο από το 33% της εταιρείας.

Παράγοντες της αγοράς κάνουν λόγο για συμφωνία συνεργασίας της Forgento με τη Vodafone, προκειμένου ν’ αποτρέψουν μια «φθηνή» εξαγορά της Forthnet από τη Wind Ηellas.

Η Vodafone δεν βλέπει με καλό μάτι μια ενδυνάμωση της Wind Hellas με την ένταξη της Forthnet στο δυναμικό της. Μια τέτοια κίνηση θα της έδινε μερίδιο αγοράς της τάξης του 20% στη σταθερή τηλεφωνία, 70% στην αγορά συνδρομών συνδρομητικής τηλεόρασης, ενώ παράλληλα θα συνεχίσει να διατηρεί το 18% στην αγορά κινητής τηλεφωνίας.

Μια τέτοια εξέλιξη θα κατέτασσε την εταιρεία πίσω από τον ΟΤΕ ως ο Νο 2 παίκτης της αγοράς. Η Vodafone επισήμως δεν επιβεβαιώνει, αλλά ούτε διαψεύδει τη συμμετοχή της στη Forthnet. Πάντως, η αγορά μετράει πλέον… ώρες για τη σχετική ανακοίνωσή της.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή