ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Προκαταβολές επιχορηγήσεων σε ξενοδοχειακές επιχειρήσεις

Σειρά αποφάσεων για τη χορήγηση προκαταβολών σε ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, βάσει εγγυητικών επιστολών τραπεζών έναντι προβλεπόμενων επιχορηγήσεων, και για την εξόφληση υπολοίπου επιχορηγήσεων έλαβε το τελευταίο διάστημα το υπουργείο Ανάπτυξης στο πλαίσιο ενισχύσεων επενδυτικών τους προγραμμάτων που βρίσκονται σε εξέλιξη ή έχουν ολοκληρωθεί.

Ειδικότερα, εγκρίθηκε η πληρωμή προκαταβολών στην «Πόρτο Χέλι Ξενοδοχείο και Μαρίνα Α.Ε.» του Ομίλου Dolphin Capital για επένδυση ριζικής ανακαίνισης ξενοδοχείου της που ήταν κλειστό και θα επαναλειτουργήσει το καλοκαίρι στο Κρανίδι με την επωνυμία Νikki Beach Resort & Spa, στην «ΚΑΠΑ Α.Ε.» για επένδυση ύψους 24,1 εκατ. ευρώ νέου ξενοδοχείου στη Ζάκυνθο, στην «Ι. Χατζηλαζάρου & Υιοί Α.Ε.» για επένδυση ύψους 45 εκατ. ευρώ νέου ξενοδοχείου στη νότια Ρόδο, στην «Xenos Hotels» για επένδυση ύψους 6,63 εκατ. ευρώ νέου ξενοδοχείου 5 αστέρων με 65 δωμάτια στη Ζάκυνθο και στη «Διαγόρας ΑΞΕ» για επένδυση ύψους 38,9 εκατ. κατασκευής νέου ξενοδοχείου 5 αστέρων με 278 δωμάτια στο Φαληράκι Ρόδου. Επιπροσθέτως, εγκρίθηκε η πληρωμή προκαταβολών στην «Grecotel» για επένδυση ύψους 6,76 εκατ. ευρώ εκσυγχρονισμού ξενοδοχείου της στην Κέρκυρα, στην «ΑΚS Ηotels» για επένδυση ύψους 4,8 εκατ. ευρώ εκσυγχρονισμού του ξενοδοχείου 5 αστέρων Anabelle Village στη Χερσόνησο Κρήτης, στη «Δομική Λακωνική» για επένδυση ύψους 2 εκατ. ευρώ νέου ξενοδοχείου 4 αστέρων στην Αερόπολη Λακωνίας και στην «Ξενοδοχειακές και Τουριστικές Επιχειρήσεις Θ. Μπαρμπαγιάννης Α.Ε.» για επένδυση 10,2 εκατ. ευρώ νέου ξενοδοχείου 5 αστέρων με δυναμικότητα 62 δωμάτια στο Μέτσοβο. Παράλληλα, εγκρίθηκε η πληρωμή προκαταβολών στην «Ατλαντίδα Α.Ε.» για επένδυση ύψους 4,4 εκατ. ευρώ νέου ξενοδοχείου 5 αστέρων με 30 δωμάτια στη Μύκονο, στην «Αχινοπόδι Α.Ε.» για επένδυση ύψους 3,14 εκατ. ευρώ εκσυγχρονισμού ξενοδοχείου της 5 αστέρων στη Μύκονο και στην «Ωκεανίδα Α.Ε.» για επένδυση ύψους 11,84 εκατ. ευρώ νέου ξενοδοχείου με 75 δωμάτια στην Ελιά Ανω Μεράς στη Μύκονο.

Στην Aquis Hotels and Resorts εγκρίθηκε υπόλοιπο επιχορήγησης για επένδυση ύψους 5,1 εκατ. ευρώ, που πιστοποιήθηκε ότι ολοκλήρωσε για τον εκσυγχρονισμό του ξενοδοχείου Pelekas Beach 5 αστέρων στην Κέρκυρα. Στην Οlympmar A.E. εγκρίθηκε υπόλοιπο επιχορήγησης για επένδυση ύψους 5,7 εκατ. ευρώ που πιστοποιήθηκε ότι ολοκλήρωσε για τη δημιουργία ξενοδοχείου 5 αστέρων με 49 δωμάτια στο Λιτόχωρο Πιερίας.