Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη

1' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για τον πολίτη που διαβαίνει στην πρωτεύουσα αυτής της χώρας και θλίβεται βαθιά για την παρανοϊκή αλλά και ανίερη προσβολή και τους βανδαλισμούς των γλυπτών του κέντρου της Αθήνας, το Πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Alpha Bank με τον χαρακτηριστικό τίτλο «Οι φθορές που πληγώνουν» έχει ξεχωριστή απήχηση και η συναισθηματική συμμετοχή που του αποσπά ξεπερνάει και αυτήν την αισθητική ικανοποίηση που προσφέρει η αποκατάστασή τους.

Ετσι, μέσα από μια συνοπτική καταγραφή που έκανε η Τράπεζα για τις κοινωφελείς ενέργειές της κατά το 2013, προτάξαμε το Πρόγραμμα αυτό, που εντάσσεται άλλωστε και στην προτεραιότητα που δίνει εμπράκτως και επί σειράν ετών για την προαγωγή του πολιτισμού μας.

Σκοπός της δράσης αυτής είναι η σωστή συντήρηση των έργων και των βάσεών τους, η προστασία τους από πιθανές μελλοντικές επεμβάσεις, αλλά και η ευαισθητοποίηση των ατόμων που κυκλοφορούν στο κέντρο της Αθήνας. Τον χρόνο που πέρασε αποκαταστάθηκαν οι ενότητες γλυπτών που βρίσκονται στην πλατεία Συντάγματος και στον περίβολο του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου. Ενώ το πρόγραμμα θα συνεχιστεί και κατά το 2014. Με επίγνωση της διεθνούς οικονομικής συγκυρίας, η Alpha Bank ενίσχυσε οικονομικά συλλόγους, ιδρύματα και φορείς που βοηθούν άτομα που βρίσκονται σε ανάγκη. Ως κοινωνική προσφορά διέθεσε μέρος των κερδών της, ενώ συνεχίζει να επενδύει και στους τομείς του περιβάλλοντος και της υγείας, όπως και για την εκπαίδευση.

Επιπλέον της οικονομικής ενίσχυσης, απέστειλε σε σχολεία και σε άλλα ιδρύματα 700 βιβλία και 60 ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

Με τρεις παράλληλες εκδηλώσεις κοινωνικής προσφοράς σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα και με τη συμμετοχή των εργαζομένων της, υποστήριξε τα παιδιά που φιλοξενούνται στα σπίτια του οργανισμού «Χαμόγελο του Παιδιού». Παράλληλα, οι εθελοντές της Τράπεζας ανέλαβαν την αποστολή ειδών στα σπίτια του οργανισμού σε Αγρίνιο, Αίγιο, Αρχαία Κόρινθο, Θεσσαλονίκη (Φοίνικας), Καρέα, Κέρκυρα, Κυλλήνη, Μαρούσι, Μελίσσια, Μοσχάτο, Περιστέρι, Πύργο και Χαλκίδα.

Με το Πρόγραμμα «Χέρι Βοηθείας» προσφέρθηκαν τρόφιμα σε οικογένειες μέσω των ενοριών των μητροπόλεων στην Ξάνθη, στην Κοζάνη και στην Ηγουμενίτσα, όπως και σε Νίκαια, Μεσογαία και Λαυρεωτική, Καλάβρυτα, Αιγιαλεία και Πάτρα. Ομως και στον τομέα του Περιβάλλοντος, η Τράπεζα σε συνεργασία με τη Φιλοδασική Ενωση Αθηνών πραγματοποίησε σε όλη τη διάρκεια του περασμένου έτους αναδασώσεις στον Υμηττό, αλλά και καθαρισμούς δασικών δρόμων μονοπατιών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή