Εταιρικη Κοινωνικη Ευθυνη

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Περισσότερα από 100 χρόνια η Nestle Ελλάς έχει έντονη παρουσία στη χώρα μας. Οχι μόνο χάρη στα επώνυμα προϊόντα της με τα οποία μεγάλωσαν αρκετές γενιές Ελλήνων, αλλά και με σημαντικές επιχειρηματικές επενδύσεις, που ωστόσο τις προωθεί «χέρι-χέρι» και με πρωτοβουλίες που εκφράζουν υψηλά επίπεδα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης. Πρόσφατα, για τρίτη συνεχή χρονιά, συνέχισε την πρωτοβουλία της «Μια καλή πράξη για τα Χριστούγεννα» – που έχει γίνει πλέον ένας θεσμός που «νοιάζεται» γι’ αυτούς που έχουν ανάγκη. Συγκεκριμένα, σε συνεργασία με τις κοινωνικές υπηρεσίες των δήμων στους οποίους βρίσκονται τα κεντρικά γραφεία και τα εργοστάσιά της, όπως και με επιλεγμένες μη κυβερνητικές οργανώσεις, προσέφερε κατά την εορταστική περίοδο προϊόντα της σε 800 οικογένειες χαμηλού εισοδήματος.

Συμπρωταγωνιστές της ήταν οι εργαζόμενοί της –συνολικά απασχολεί 1.000 άτομα σε όλη την Ελλάδα– οι οποίοι, πέρα από τον δεδομένο εθελοντισμό τους, προσέθεσαν για τους αποδέκτες των προσφερόμενων προϊόντων και τις δικές τους προσωπικές ευχές. Επιπλέον, η προσφορά αγάπης συνεχίσθηκε και σε δύο σπίτια του οργανισμού «Χαμόγελο του Παιδιού» – στην Κυλλήνη και στο Περιστέρι. Και εκεί, η προσφορά ανταποκρίθηκε στη «λίστα» των δώρων, όπως την είχαν συντάξει τα ίδια τα παιδιά. «Με τις ενέργειες αυτές η Nestle Ελλάς δίνει το δικό της μήνυμα αισιοδοξίας και ελπίδας και υπόσχεται να συνεχίσει με το ίδιο πάθος και ευθύνη να φροντίζει για τη διατροφή, την υγεία και την ευεξία των παιδιών και κάθε ελληνικής οικογένειας και να υποστηρίζει όσους το έχουν πραγματικά ανάγκη». Αυτή είναι η δέσμευση της εταιρείας, όπως την καταθέτει με τη σχετική ανακοίνωσή της.

Σήμερα, η παγκόσμια Nestle –που ιδρύθηκε από τον Ενρί Νεστλέ το 1866- λειτουργεί 461 εργοστάσια και διακρίνεται για την ιδιαίτερη έμφαση που δίνει, αλλά και για την επένδυσή της στον τομέα της έρευνας και τεχνολογίας των τροφίμων. Συγκεκριμένα, το προσωπικό της στον τομέα αυτό ξεπερνά τα 3.000 άτομα, ενώ το Ερευνητικό Κέντρο Nestle Research Centre αναγνωρίζεται παγκοσμίως ως ένα από τα κορυφαία κέντρα ερευνών στο είδος του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή