Πτώση 3,7 % σημείωσε η ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας το 2013 στη χώρα

Πτώση 3,7 % σημείωσε η ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας το 2013 στη χώρα

43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πτώση 3,7 % σημείωσε η ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας το 2013, σύμφωνα με τα απολογιστικά στοιχεία για το σύνολο του έτους που γνωστοποίησε ο Ανεξάρτητος Διαχειριστής του Συστήματος Μεταφοράς. Η μείωση οφείλεται κυρίως στον περιορισμό της κατανάλωσης από νοικοκυριά και μικρές επιχειρήσεις (-4,4 %), που αποδίδεται στην οικονομική κρίση αλλά και στις ηπιότερες θερμοκρασίες το καλοκαίρι του 2013 σε σχέση με το 2012. Αντίθετα για τις μεγάλες επιχειρήσεις που τροφοδοτούνται από το δίκτυο υψηλής τάσης καταγράφεται μικρή αύξηση της κατανάλωσης κατά 1,3 %.

Από την πλευρά της παραγωγής το 46 % καλύφθηκε από τις λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ και ακολουθούν οι μονάδες φυσικού αερίου, ΔΕΗ και ιδιωτών, με 24 %. Οι ανανεώσιμες πηγές κάλυψαν το 7 % στο οποίο πρέπει να προστεθούν και οι μικρές μονάδες (φωτοβολταϊκά στις στέγες κλπ.) που εκτιμάται ότι έφθασαν στο 8 % ενώ τα μεγάλα υδροηλεκτρικά κάλυψαν το 11% της ζήτησης.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή