JP Morgan: Τρείς λόγοι για άνοδο του Χ.Α.

JP Morgan: Τρείς λόγοι για άνοδο του Χ.Α.

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη διατήρηση της ανοδικής πορείας του χρηματιστηρίου για τρείς λόγους σημειώνει σε ανάλυσή της η JP Morgan. Ο αμερικανικός επενδυτικός οίκος υπογραμμίζει ότι η άνοδος θα συνεχισθεί γιατί:

• Oι αποτιμήσεις των ελληνικών μετοχών παραμένουν πολύ χαμηλές σε σχέση με τις αντίστοιχες στις αναδυόμενες και τις ανεπτυγμένες αγορές ,

• Tο ελληνικό ΑΕΠ αναμένεται να επιστρέψει στην ανάπτυξη το 2014

• H Ελλάδα θεωρείται η πιο υποτιμημένη στις αναδυόμενες αγορές.

Η ελληνική οικονομία αλλάζει σελίδα υποστηρίζει σε άρθρο του στο Forbes ο καθηγητής στο Long Island University της Νέας Υόρκης, Πάνος Μουρδουκούτας αναλύοντας την άνοδο του χρηματιστηρίου Αθηνών. Σε άρθρο με τίτλο «Πώς να επενδύσετε στην κορυφαία αγορά του κόσμου για το 2014», ο κ. Μουρδουκούτας κάνει λόγο για «εκτεταμένη παρουσία της κυβέρνησης στις επιχειρηματικές και επαγγελματικές δραστηριότητες των πολιτών, ελέγχοντας άμεσα πάνω από το 50% της οικονομίας».

«Το κράτος συμμετείχε στις επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας, στις τηλεπικοινωνίες, την ενέργεια και τις τράπεζες σαν ιδιοκτήτης, χρηματοδότης, επιχειρηματίας και μάνατζερ – κρατώντας στη ζωή ακόμα και τις αναποτελεσματικές επιχειρήσεις». Μετά το ξέσπασμα της κρίσης, τονίζεται στο άρθρο «το ελληνικό οικονομικό μοντέλο άρχισε να αλλάζει και η χώρα φαίνεται να διαμορφώνει τις σωστές προϋποθέσεις, καθώς το μέγεθος του κράτους έχει μειωθεί».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή