Προς αύξηση κεφαλαίου ύψους 7 εκατ. ευρώ η Jumbo

Προς αύξηση κεφαλαίου ύψους 7 εκατ. ευρώ η Jumbo

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη διανομή δωρεάν μετοχών (σε αναλογία 1 νέα για κάθε 22 παλαιές) που θα προκύψουν από την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά 7 εκατ. ευρώ με κεφαλαιοποίηση αποθεματικών και την παροχή εξουσιοδότησης στο δ.σ. για έκδοση ομολογιακών δανείων καλείται να εγκρίνει η έκτακτη γενική συνέλευση της Jumbo που έχει συγκληθεί για τις 12 Φεβρουαρίου 2014.

Ειδικότερα, η διοίκηση θα προτείνει προς το σώμα των μετόχων την αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου κατά το συνολικό ποσό των 7.039.613,98 ευρώ με κεφαλαιοποίηση αποθεματικών.

Ειδικότερα, το ποσό της αύξησης θα προέλθει από την κεφαλαιοποίηση των εξής υπαρχόντων ποσών αποθεματικών: α) εν μέρει κατά το ποσό των 6.878.782,59 ευρώ από έκδοση μετοχών υπέρ το άρτιο και β) εν μέρει κατά το υπόλοιπο ποσό των 160.831,39 ευρώ, με την έκδοση 5.915.642 νέων μετοχών της εταιρείας, ονομαστικής αξίας 1,19 ευρώ η κάθε μία, οι οποίες θα διανεμηθούν δωρεάν στους δικαιούχους μετόχους της εταιρείας σε αναλογία 1 νέα μετοχή ανά 22 παλαιές μετοχές. Επιπλέον, οι μέτοχοι θα κληθούν να λάβουν ειδική απόφαση για τη μεταβίβαση προς το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας, του δικαιώματος έκδοσης κοινών ομολογιακών δανείων της εταιρείας.

Η θετική τάση των πωλήσεων του πρώτου τριμήνου συνεχίστηκε και το δεύτερο τρίμηνο της τρέχουσας οικονομικής χρήσης με αποτέλεσμα οι πωλήσεις από τον Ιούλιο μέχρι και τον Δεκέμβριο του 2013 να φτάσουν τα 316,74 εκατομμύρια ευρώ έναντι 295,39 εκατ. ευρώ που ήταν ο τζίρος κατά το αντίστοιχο περσινό διάστημα. Αυτό σημαίνει ότι ο κύκλος εργασιών αυξήθηκε το πρώτο εξάμηνο της τρέχουσας οικονομικής χρήσης κατά 7,23% έναντι προσδοκίας για μια αύξηση μεταξύ 4-6%. Και κατά το δεύτερο τρίμηνο, οι πωλήσεις στα καταστήματα στην Ελλάδα διατηρήθηκαν σε θετικό έδαφος ενώ η ενίσχυση των πωλήσεων στην Κύπρο ήταν υψηλή, μετά και το άνοιγμα του νέου καταστήματος στην Πάφο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή