Πώς βλέπουν οι Ελληνες την ευέλικτη εργασία

Πώς βλέπουν οι Ελληνες την ευέλικτη εργασία

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι Ελληνες εργαζόμενοι του επιχειρηματικού κλάδου δηλώνουν ότι η ευέλικτη εργασία αποτελεί συχνά το βασικό κριτήριο για την αποδοχή ή την απόρριψη μιας δουλειάς. Το 65% των ερωτηθέντων εξηγούν ότι ανάμεσα σε δύο παρόμοιες θέσεις εργασίας, θα επέλεγαν εκείνη που θα πρόσφερε ευέλικτες συνθήκες. Σύμφωνα με την πρόσφατη έρευνα της Regus, του μεγαλύτερου προμηθευτή λύσεων γραφείου παγκοσμίως, ένα εντυπωσιακό ποσοστό 66% υποστηρίζει ότι η ευέλικτη εργασία συμβάλλει επίσης στη διατήρηση του προσωπικού. Η διαδικασία των προσλήψεων συνεπάγεται δαπάνες που ολοένα περισσότεροι επιχειρηματίες ανά τον κόσμο επιθυμούν να περιορίσουν.

Σύμφωνα με το αρμόδιο βρετανικό ινστιτούτο για θέματα προσωπικού και ανάπτυξης (CIPD), το κόστος ενός απερχόμενου υπαλλήλου ανέρχεται σε £4.625, ενώ για τα διευθυντικά στελέχη και το εξειδικευμένο προσωπικό το ίδιο ποσό αγγίζει τις £5.000.

Δεδομένου ότι πάνω από το ένα τρίτο των επιχειρήσεων αναφέρει ως προτεραιότητα τη διατήρηση των εργαζομένων, ποια μέτρα θα πρέπει να προωθήσουν οι εταιρείες για να περικόψουν τα έξοδα πρόσληψης, και συγχρόνως να προσελκύσουν και να διατηρήσουν κορυφαία στελέχη; Οι συμμετέχοντες στην έρευνα δηλώνουν ότι η λύση και για τα τρία αυτά ζητήματα είναι η ευέλικτη εργασία.

Η έρευνα, που καταγράφει τις απόψεις περισσότερων από 20.000 ανώτερων στελεχών και επιχειρηματιών σε 95 χώρες, επιβεβαιώνει ότι στην Ελλάδα η ευέλικτη εργασία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να αποφευχθεί η ανανέωση του προσωπικού (και το συνεπαγόμενο κόστος των γραφείων εύρεσης εργασίας), καθώς το 64% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι η ευέλικτη εργασία αποτελεί καθοριστικό παράγοντα για την προσέλκυση κορυφαίων επαγγελματιών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή