Προετοιμάζεται για αύξηση κεφαλαίου η Attica Bank

Προετοιμάζεται για αύξηση κεφαλαίου η Attica Bank

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο
Συνολικά 8.554.600 ομολογίες της Attica Bank μετατρέπονται σε ισάριθμες κοινές, ονομαστικές, μετά δικαιώματος ψήφου μετοχές της τράπεζας, βάσει των αποτελεσμάτων της προαιρετικής μετατροπής του Μετατρέψιμου Ομολογιακού Δανείου, έκδοσης της 2.7.2013 και αρχικού συνολικού ύψους 199.406.822,10 ευρώ.

 
Σε σχετική ανακοίνωση υπενθυμίζεται ότι το Μετατρέψιμο Ομολογιακό Δάνειο έχει εκδοθεί σύμφωνα με την απόφαση της Α΄ Επαναληπτικής Εκτακτης Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της 18.2.2013, την απόφαση του Διοικητικού της Συμβουλίου της 24.4.2013 και το από 3.6.2013 εγκεκριμένο από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς Ενημερωτικό Δελτίο.

 
Οπως αναφέρεται, δικαίωμα μετατροπής ασκήθηκε για συνολικά 8.554.600 ομολογίες, οι οποίες μετατρέπονται σε ισάριθμες κοινές, ονομαστικές, μετά δικαιώματος ψήφου μετοχές της Τράπεζας.
 
Συνεπεία των παραπάνω, εντός των επομένων ημερών το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας πρόκειται να συνεδριάσει για να αποφασίσει την αύξηση του κοινού μετοχικού κεφαλαίου της Attica Bank κατά το ποσόν των 2.566.380,00 ευρώ με έκδοση 8.554.600 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών, ονομαστικής αξίας 0,30 ευρώ εκάστη και να προβεί στην προσαρμογή του περί μετοχικού κεφαλαίου άρθρου 5 του καταστατικού σύμφωνα με το άρθρο 3α του Κ.Ν. 2190/20, καθώς και στην πιστοποίηση της καταβολής του μετοχικού κεφαλαίου, το οποίο προέρχεται εκ της μετατροπής των ομολογιών κατά τα ως άνω.

 
Οι νέες μετοχές που προκύπτουν από τη μετατροπή θα εισαχθούν προς διαπραγμάτευση στο Χρηματιστήριο Αθηνών μετά την έγκριση του Διοικητικού του Συμβουλίου. Με την ολοκλήρωση των σχετικών διαδικασιών θα υπάρξει νεότερη ανακοίνωση προς το επενδυτικό κοινό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή