Εν συντομία

3' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο
Ζημιές για ΕΛΠΕ, Motor Oil προβλέπει η UBS

 
Ζημίες θα εμφανίσουν οι δύο ελληνικές εταιρείες πετρελαιοειδών (Ελληνικά Πετρέλαια και Motor Oil) το δ΄ τρίμηνο του 2013 σύμφωνα με έκθεση του ελβετικού οίκου UBS. Ο διεθνής οίκος δημοσιοποίησε πανευρωπαϊκή έκθεση για τις εταιρείες του κλάδου, υποστηρίζοντας ότι το τελευταίο τρίμηνο της παρελθούσης χρήσης θα είναι το χειρότερο που έχουν εμφανίσει εδώ και χρόνια οι ευρωπαϊκές εταιρείες διύλισης. Αναλυτικότερα η UBS για τα Ελληνικά Πετρέλαια προβλέπει πως θα ανακοινώσουν καθαρές ζημίες ύψους 17 εκατ. ευρώ για το δ΄ τρίμηνο του 2013, έναντι κερδών 1 εκατ. ευρώ το γ΄ τρίμηνο και κερδών 23 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2012. Η λειτουργική κερδοφορία (EBITDA) εκτιμάται πως θα είναι μειωμένη κατά 28% σε ετήσια βάση και κατά 24% σε τριμηνιαία βάση, στα 56 εκατ. ευρώ. Για τη Motor Oil η UBS προβλέπει ότι θα ανακοινώσει τις πρώτες τριμηνιαίες ζημίες από το δ΄ τρίμηνο του 2009, αναμένοντας συγκεκριμένα ζημίες (σε προσαρμοσμένη βάση) ύψους 1 εκατ. ευρώ το δ΄ τρίμηνο του 2013, έναντι κερδών 4 εκατ. το δ΄ τρίμηνο του 2012 και 31 εκατ. ευρώ το γ΄ τρίμηνο του 2013.

 
Την υλοποίηση έργου πληροφορικής για τον ασφαλιστικό οργανισμό ING Ελλάδος ανέλαβε η SingularLogic.
 
Tο έργο αφορά την υλοποίηση πληροφοριακού συστήματος πελατοκεντρικής διαχείρισης (CRM), με στόχο τη βελτίωση και τον εμπλουτισμό των υπηρεσιών που παρέχονται απευθείας από την εταιρεία στους ασφαλισμένους της (Direct Services).
 
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η ολοκληρωμένη λύση της SingularLogic, προβλέπεται να βελτιώσει τις υπηρεσίες που παρέχονται από το τμήμα εξυπηρέτησης πελατών και το Customer Portal της ING Ελλάδος απευθείας στον ασφαλισμένο.
 
Ο Μ. Κολακίδης στον Τιτάνα
 

Καθήκοντα συμβούλου στρατηγικής του ομίλου Τιτάνα αναλαμβάνει από τις 20 Ιανουαρίου 2014 ο κ. Μιχάλης Κολακίδης προερχόμενος από τη Eurobank όπου έχει καλύψει ανώτατες διοικητικές θέσεις. Την περίοδο 1994-2000 είχε διατελέσει oικονομικός διευθυντής του ομίλου και είχε συμβάλει στη γεωγραφική επέκτασή του. Η επανένταξή του στον Τιτάνα θα συμβάλει στην προώθηση των στρατηγικών επιδιώξεων του Ομίλου. Ο όμιλος ΤΙΤΑΝ είναι ένας ανεξάρτητος παραγωγός τσιμέντου και άλλων δομικών υλικών με πάνω από 110 χρόνια βιομηχανικής εμπειρίας. Εχοντας έδρα την Ελλάδα, διαθέτει εργοστάσια παραγωγής τσιμέντου σε εννέα χώρες και είναι οργανωμένος σε 4 γεωγραφικούς τομείς: Ελλάδα και Δ. Ευρώπη, ΗΠΑ, ΝΑ Ευρώπη και Αν. Μεσόγειο.
 
Πρόστιμα 159.000 ευρώ από την Επ. Κεφαλαιαγοράς
 
Πρόστιμα συνολικού ύψους 159.000 ευρώ επέβαλε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς σε φυσικά πρόσωπα, χρηματιστηριακές εταιρείες και εισηγμένες, για παραβάσεις της χρηματιστηριακής νομοθεσίας. Ταυτόχρονα, ενέκρινε το συμπληρωματικό ενημερωτικό δελτίο της Eurobank Properties ΑΕΕΑΠ για την αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου με δημόσια προσφορά και την εισαγωγή των νέων μετοχών στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Επίσης, ανεκλήθη η άδεια λειτουργίας της εταιρείας Κάππα ΑΕΕΔ, με έδρα τη Λαμία.

 
Τα υψηλότερα πρόστιμα επεβλήθησαν: α) Στον κ. Αριστείδη Κωνσταντινίδη, ύψους 50.000 ευρώ, διότι παρείχε την επενδυτική υπηρεσία της διαχείρισης χαρτοφυλακίου χωρίς να έχει λάβει την απαιτούμενη άδεια, β) στη Σαρρής ΑΕΠΕΥ, ύψους 25.000 ευρώ, για παραβάσεις της νομοθεσίας της κεφαλαιαγοράς αναφορικά με την οργανωτική της επάρκεια, γ) στην Advanstage Management, ύψους 18.000 ευρώ, ως μέτοχο της εισηγμένης Centric Συμμετοχών Α.Ε., γιατί δεν ανήγγειλε σημαντική μεταβολή συμμετοχής της στην ως άνω εταιρεία, κατά παράβαση του ν. 3556/2007.

 
Μεγάλα επενδυτικά funds έρχονται στην Ελλάδα
 

Με γνώμονα την τρέχουσα οικονομική κατάσταση καθώς και το επενδυτικό κλίμα που επικρατεί στη χώρα μας και στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, η SGT Symeon Tsomokos SA και η συμβουλευτική εταιρεία Ionian Capital Ltd. διοργανώνουν για πρώτη φορά στην Ελλάδα το Global Capital Forum με θέμα «Greece: a solid investment destination» που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, στις 3-4 Φεβρουαρίου 2014 στο ξενοδοχείο King George. Περισσότεροι από είκοσι ομιλητές έχουν επιβεβαιώσει την παρουσία τους στο συνέδριο, μεταξύ των οποίων ο κ. Μαρκ Φλόρμαν, πρώην διευθύνων σύμβουλος της British Venture Capital Association που θα απευθύνει κεντρική ομιλία. Από την Ελλάδα θα συμμετέχουν, μεταξύ άλλων, ο δ/νων σύμβουλος της ΕΧΑΕ Σωκράτης Λαζαρίδης, ο πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, κ. Κωνσταντίνος Μποτόπουλος, o γενικός διευθυντής του Investment Banking της Credit Suisse για την Ελλάδα, κ. Στέφανος Παπαπαναγιώτου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή