Σε εξέλιξη φοιτητικός διαγωνισμός του Δικτύου Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης

Σε εξέλιξη φοιτητικός διαγωνισμός του Δικτύου Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πριν από λίγα χρόνια, όταν τα σημάδια για την είσοδο της χώρας μας στην οικονομική ύφεση ήταν πλέον αδιαμφισβήτητα και η ανησυχία διάχυτη, ότι η κρίση θα αναχαίτιζε και τη δραστηριοποίηση των επιχειρήσεων σε πρωτοβουλίες και πολιτικές εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, ο τότε πρόεδρος τους Ελληνικού Δικτύου για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη, ο αείμνηστος Νίκος Αναλυτής δεν έπαυε να υποστηρίζει ακριβώς το αντίθετο – και ασφαλώς δεν ήταν ο μόνος. Εξηγούσε, δηλαδή, ότι η κρίση θα γινόταν ο «αιμοδότης» της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης καθώς στους δύσκολους καιρούς μεγεθύνονται οι αξίες τις οποίες οι επιχειρήσεις υπηρετούν, όταν τις διαθέτουν, αλλά και το αμοιβαίο όφελος που αποδίδει η ΕΚΕ.

Σήμερα, που η «εγκατεστημένη» πλέον κρίση έχει απογειώσει τον ατομικό και τον εταιρικό εθελοντισμό, δεν επαληθεύεται μόνο ο αείμνηστος Νίκος Αναλυτής, αλλά καθίσταται αναγκαία και η παρουσία του Ελληνικού Δικτύου για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης (www.csrhellas.gr) . Το ΕΔΕΚΕ έχει σήμερα μέλη του 132 επιχειρήσεις και επτά επιχειρηματικούς φορείς. Προσχωρώντας, λοιπόν, στη «βιομηχανική επανάσταση του αιώνα μας» -όπως πολλοί παραδέχονται ότι είναι τα social media- το Δίκτυο δημιούργησε τις δικές του σελίδες στο LinkedIn (companies/csr-hellas), στο Facebook (Hellenic Network for CSR) στο Twitter (@csrhellas) στις οποίες θα αναρτά και θα δημοσιοποιεί δράσεις και πρωτοβουλίες των μελών του -εταιρειών και άλλων φορέων- και θα αναδεικνύει τόσο τις προσπάθειες όσο και τις ανάγκες τους όταν επιτελούν σημαντικό έργο προς όφελος της κοινωνίας.

Με σχετική ανακοίνωσή του προσκαλεί τους ενδιαφερομένους και τους παροτρύνει να στέλνουν εγκαίρως κάθε σχετική με την ΕΚΕ ενημέρωση, τις οποίες και θα αναρτά στις σχετικές σελίδες του. Με την ευκαιρία αυτή, το ΕΔΕΚΕ μας υπενθυμίζει ότι η προθεσμία συμμετοχής στον πρώτο φοιτητικό διαγωνισμό για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη «Νίκος Αναλυτής», που άρχισε ήδη από τις 20 Δεκεμβρίου 2013, θα είναι ανοικτή ώς τις 14 Μαρτίου 2014. Πρόκειται για τον πρώτο διαγωνισμό για τη συγγραφή εργασίας για την ΕΚΕ με κεντρικό θέμα «Ο ρόλος της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης στο Επιχειρείν» και εμπίπτει στην πρωτοβουλία «Νέοι & Σύγχρονη επιχειρηματικότητα» που ξεκίνησε σε συνεργασία με την ακαδημαϊκή κοινότητα την 1η Νοεμβρίου 2013 και φιλοδοξεί να γίνει για τους νέους μας ένας δυναμικός σκαπανέας. Οι νικητές του βραβείου θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στην πανευρωπαϊκή συνάντηση νέων που θα πραγματοποιηθεί στο Στρασβούργο τον Μάιο 2014.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή