Σύντομα (18/1/14)

2' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αύξηση οικοδομικής δραστηριότητας σε μηνιαία βάση τον Οκτώβριο

Αύξηση μετά αρκετό μεγάλο χρονικό διάστημα σημείωσε η οικοδομική δραστηριότητα σε μηναία βάση στη διάρκεια του Οκτωβρίου. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, η οικοδομική δραστηριότητα του Οκτωβρίου ενισχύθηκε κατά 4,1% στον αριθμό των οικοδομικών αδειών (1.567 οικοδομικές άδειες) που αντιστοιχούν σε 279,400 τ.μ. (αύξηση 1%), ενώ ο όγκος της συνολικής οικοδομικής δραστηριότητας εμφανίζεται αυξημένος κατά 5,7%. Σε ετήσια βάση, πάντως, για έναν ακόμα μήνα, η εικόνα της συνολικής οικοδομικής δραστηριότητας εμφανίζεται αποκαρδιωτική, καθώς καταγράφεται μείωση κατά 36,9% στις οικοδομικές άδειες που αντιστοιχούν σε 3.091,3 χιλιάδες τ.μ. επιφάνειας και 12.321,1 χιλιάδες κυβικά μέτρα όγκου. Παρατηρήθηκε δηλαδή, μείωση κατά κατά 35,0% στην επιφάνεια και κατά 33,4 % στον όγκο σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο Νοεμβρίου 2011- Οκτωβρίου 2012.

Αποστολή στο Χονγκ Κονγκ και σε περιφέρειες της Κίνας μέσα στο α΄ εξάμηνο του 2014 προγραμματίζει ο ΣΕΒ, όπως ανακοινώθηκε στις ενημερωτικές ημερίδες για τις επιχειρηματικές ευκαιρίες στο Χονγκ Κονγκ και την Κίνα που πραγματοποιήθηκαν την περασμένη εβδομάδα στην Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Κατά τη διάρκεια των ημερίδων, οι συμμετέχοντες ενημερώθηκαν για τις δυνατότητες εμπορικών και επενδυτικών δραστηριοτήτων στο Χονγκ Κονγκ, το οποίο αποτελεί σημαντικό κέντρο διεθνούς εμπορίου στην Ασία και πύλη στην αχανή κινεζική αγορά των 1,3 δισ. καταναλωτών.

6 Φεβρουαρίου οι νέες μετοχές στο Χ.Α.

Για τις 6 Φεβρουαρίου είναι προγραμματισμένη η έναρξη διαπραγμάτευσης των νέων μετοχών της Eurobank Properties που θα προκύψουν από την αύξηση κεφαλαίου, η οποία και θα διαμορφώσει το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας σε 215.683.800 ευρώ και θα διαιρείται σε 101.260.000 κοινές ονομαστικές μετά ψήφου μετοχές, ονομαστικής αξίας 2,13 ευρώ η κάθε μία. Τα συνολικά έσοδα της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου εκτιμάται ότι θα ανέλθουν σε 193.248.000 ευρώ. Ειδικότερα, αποφασίστηκε η έκδοση 40.260.000 νέων κοινών ονομαστικών με δικαίωμα ψήφου μετοχών, ονομαστικής αξίας 2,13 ευρώ έκαστη και τιμή διάθεσης 4,80 ευρώ για κάθε μία νέα μετοχή, η οποία δύναται να είναι ανώτερη της χρηματιστηριακής τιμής των υφισταμένων κοινών μετοχών της εταιρείας κατά τον χρόνο αποκοπής του δικαιώματος. Η περίοδος υπαναχώρησης θα διαρκέσει από τις 2 έως τις 21 Ιανουαρίου, ενώ η εκπνοή του δικαιώματος άσκησης των δικαιωμάτων προτίμησης ορίστηκε η 28η Ιανουαρίου. Η έγκριση εισαγωγής των νέων μετοχών από το Δ.Σ. του Χ.Α. θα γίνει στις 4 Φεβρουαρίου.

Κινητοποιήσεις «Σπάρτακου» κατά αποκρατικοποίησης του ΑΔΜΗΕ

Σειρά κινητοποιήσεων, προκειμένου να αποτρέψει την επιχειρούμενη ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ, αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο των εργαζομένων της ΔΕΗ στη Β. Ελλάδα «Σπάρτακος». Προανήγγειλε καταλήψεις και 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες την ημέρα κατάθεσης του νομοσχεδίου, συνέντευξη Τύπου και διοργάνωση συλλαλητηρίου σε τοπικό επίπεδο την παραμονή της κατάθεσης. Σε σχετική ανακοίνωσή του, το σωματείο «Σπάρτακος» δηλώνει ότι «θα αντισταθεί με όλες τους τις δυνάμεις στην ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ Α.Ε., καθώς η ενέργεια αυτή θα είναι το πρώτο κομμάτι που θα πέσει από αυτά που συνθέτουν το ντόμινο του οποίου, το τελευταίο κομμάτι, θα οδηγήσει στην πτώση της ΔΕΗ». Ο «Σπάρτακος» καλεί τους θεσμικούς φορείς (Περιφέρεια, Δήμους) να σεβαστούν τις αποφάσεις που έχουν λάβει στις συνεδριάσεις των οργάνων τους (ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ) και να τις υλοποιήσουν άμεσα. Καλεί επίσης τους εκπροσώπους στο Ελληνικό Κοινοβούλιο να σταθούν στο ύψος της μέγιστης σοβαρότητας/σπουδαιότητας του θέματος και να πράξουν τα αυτονόητα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή