Μετοχές που ξεχώρισαν

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τιτάν: 110 χρόνια εμπειρίας

Στα χαρτοφυλάκια πολλών εγχώριων και κυρίως ξένων funds βρίσκεται η μετοχή του Τιτάνα. Στη διάρκεια της εβδομάδας η μετοχή εμφάνισε αυξημένη συναλλακτική δραστηριότητα ξεπερνώντας τα 600.000 τεμάχια. Ο όμιλος είναι ένας ανεξάρτητος παραγωγός τσιμέντου και άλλων δομικών υλικών με πάνω από 110 χρόνια βιομηχανικής εμπειρίας. Με έδρα την Ελλάδα, διαθέτει εργοστάσια παραγωγής σε 9 χώρες και είναι οργανωμένος σε 4 γεωγραφικούς τομείς: Ελλάδα – Δ. Ευρώπη, ΗΠΑ, ΝΑ Ευρώπη και Αν. Μεσόγειο.

Attica Συμμετοχών: Καλές προοπτικές

Η Attica Συμμετοχών θυγατρική του ομίλου MΙG αυξάνει τα μερίδιά της τόσο στην εγχώρια ακτοπλοΐα όσο και στην Αδριατική θάλασσα όπου κατέχει τις υψηλότερες επιδόσεις στον κλάδο σε μεταφορά επιβατών και οχημάτων-φορτηγών. Η μετοχή παρουσίασε εβδομαδιαία κέρδη 26,20% γεγονός που αποτυπώνει και τις καλές προοπτικές για τη φετινή χρονιά από την άφιξη των τουριστών στην χώρα μας όπου αναμένεται νέο ρεκόρ προσέλευσης. Ο συνολικός δανεισμός του Ομίλου το εννεάμηνο του 2013 μειώθηκε κατά 49,76 εκατ. ευρώ.

Ελληνική Υφαντουργία: Ενδεχόμενη αδυναμία

Εντονες ρευστοποιήσεις εκδηλώθηκαν στη μετοχή της Ελληνικής Υφαντουργίας συμφερόντων του ομίλου Ακκά, με αποτέλεσμα ο τίτλος σε εβδομαδιαία βάση να διολισθήσει 12,42% Η διοίκηση βρίσκεται σε συνεννόηση με τις πιστώτριες τράπεζες για αναχρηματοδότηση του ομίλου με στόχο τη μετατροπή του βραχυπρόθεσμου δανεισμού σε μακροπρόθεσμο. Συνολικά οι υποχρεώσεις του ομίλου αγγίζουν τα 120 εκατ. Οι ορκωτοί ελεγκτές στην έκθεση 9μήνου 2013, έκαναν αναφορά στη ενδεχόμενη αδυναμία συνέχισης των δραστηριοτήτων του ομίλου.

Eurobank: Επενδυτικό ενδιαφέρον

Eβδομαδιαία άνοδο 5,93% κατέγραψε η μετοχή της Eurobank που συνοδεύτηκε από αρκετά υψηλή συναλλακτική δραστηριότητα. Η απόφαση του ΤΧΣ να καθυστερήσει η διαδικασία της αύξησης κεφαλαίου 2-2,5 δισ. μέχρι να γνωστοποιηθούν τα stress tests δημιούργησε επενδυτικό ενδιαφέρον για τη μετοχή που κινήθηκε σε υψηλότερα επίπεδα. Το σωματείο των εργαζομένων με ανακοίνωσή του ζητεί από την κυβέρνηση να επιταχυνθεί η διαδικασία «γιατί μετά μπαίνουμε σε προεκλογικά «μονοπάτια» και πολιτικές «αγκυλώσεις».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή