Τέλη Φεβρουαρίου η ολοκλήρωση της πώλησης της ΕΒΖ

Τέλη Φεβρουαρίου η ολοκλήρωση της πώλησης της ΕΒΖ

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επιπλέον στοιχεία για τις δεσμευτικές προσφορές τους για την απόκτηση του 82,3% της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης θα υποβάλουν τις επόμενες μέρες η York Capital Management και η σερβική ζαχαρουργεία Sunoko που προκρίθηκαν στην τελική φάση του διεθνούς διαγωνισμού. Οι εκπρόσωποι των δύο εταιρειών έχουν κληθεί να συναντηθούν με τον ειδικό εκκαθαριστή Νίκο Μαράντο παρουσία και των ειδικών συμβούλων και με τη διοίκηση της τράπεζας Πειραιώς. Ο χρόνος πιέζει και σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες πληροφορίες που έχει στη διάθεσή της η «Κ» η ανάδειξη της εταιρείας που θα εξαγοράσει την ΕΒΖ θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι εάν δεν τελεσφορήσει και αυτός ο διαγωνισμός, που κλείνει δύο χρόνια άγονων προσπαθειών, τότε θα έχουμε την εκκαθάριση της ΕΒΖ, κάτι βέβαια που πρώτη απ’ όλους απεύχεται η κυβέρνηση. Ο ρόλος της Τράπεζας Πειραιώς είναι καθοριστικός για να δοθεί μια θετική λύση στην πώληση της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης.

Ολα θα εξαρτηθούν από τον τρόπο ρύθμισης που θα απαιτήσει η Τράπεζα Πειραιώς για τα συνολικά χρέη των 130 εκατ. ευρώ της επιχείρησης. Το όλο εγχείρημα, αποδεικνύεται και το πιο δύσκολο μέχρι σήμερα συγκριτικά με τις άλλες αποκρατικοποιήσεις (Δωδώνη, ΣΕΚΑΠ, ΕΛΒΙΖ) της πρώην Αγροτικής τράπεζας και στηρίζεται αποκλειστικά στις κινήσεις της διοίκησης της Τράπεζας Πειραιώς, η οποία διαθέτει ασφαλώς την εμπειρία να οδηγήσει στην πώληση της επιχείρησης. Εν τω μεταξύ κατάληψη πραγματοποίησαν χθες έξω από τα κεντρικά γραφεία της ΕΒΖ στην πλατεία Αριστοτέλους Θεσσαλονίκης 150 αγρότες ζητώντας συνάντηση με τη διοίκηση και ανατροπή της τιμολογιακής πολιτικής, η οποία ανακοινώθηκε από την εταιρεία

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή