ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Σβόμποντα: Η επιτυχία των ιδιωτικοποιήσεων έγκειται στην αποδοχή τους από την κοινωνία και τα συνδικάτα

svomponta-i-epitychia-ton-idiotikopoiiseon-egkeitai-stin-apodochi-toys-apo-tin-koinonia-kai-ta-syndikata-2002475

«Οι ιδιωτικοποιήσεις είναι ένα δύσκολο εγχείρημα και η επιτυχία τους έγκειται στην αποδοχή τους από την κοινωνία και τα συνδικάτα», τόνισε σήμερα ο επικεφαλής της πολιτικής ομάδας της Προοδευτικής Συμμαχίας Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Χάνες Σβόμποντα, κατά τη διάρκεια συνάντησης στον Πειραιά με τη διοίκηση του ΟΛΠ, η οποία προηγήθηκε της κύριας συνάντησής του με τα διοικητικά συμβούλια των συνδικαλιστικών εκπροσώπων των εργαζόμενων στα λιμάνια.

Προσέθεσε επίσης ότι οι απόψεις του για την τρόικα είναι αρνητικές και υπογράμμισε ότι καμία απόφαση δεν μπορεί να ληφθεί για τη λιμενική βιομηχανία αν αυτή είναι αντίθετη με τις προτάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Ο κ. Σβόμποντα, ο οποίος συνοδευόταν από την ευρωβουλευτή Συλβάνα Ράπτη και στελέχη του Ευρωκοινοβουλίου, υπογράμμισε τη θέση ότι οι συμπράξεις του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα είναι κρίσιμος κρίκος στη διαδικασία οικονομικής ανάπτυξης.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΟΛΠ Α.Ε., Γιώργος Ανωμερίτης, και τα επιτελικά στελέχη του οργανισμού παρουσίασαν στον κ. Σβόμποντα τα οικονομικά δεδομένα και τις προοπτικές ανάπτυξης του Λιμένα Πειραιά, καθώς και τις γνωστές απόψεις της Ένωσης Λιμένων Ελλάδος για τη μεταρρύθμιση του ελληνικού λιμενικού συστήματος στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής λιμενικής αγοράς.