ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΥΠΕΞ: Επιχειρηματικό φόρουμ στο Κουβέιτ στις 26-27 Ιανουαρίου

ypex-epicheirimatiko-foroym-sto-koyveit-stis-26-27-ianoyarioy-2002689

Οικονομικό και επενδυτικό φόρουμ διοργανώνει στις 26-27 Ιανουαρίου στο Κουβέιτ η Γενική Γραμματεία Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων του Υπουργείου Εξωτερικών με στόχο την προώθηση των διμερών επιχειρηματικών σχέσεων, την τόνωση των ελληνικών εξαγωγών και την προσέλκυση επενδύσεων.

Επικεφαλής της επιχειρηματικής αποστολής που θα συμμετάσχει στο φόρουμ θα είναι ο γενικός γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Αναπτυξιακής Συνεργασίας του ΥΠΕΞ Παναγιώτης Μίχαλος.

Όπως ανακοινώθηκε, σε συνεργασία με το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο του Κουβέιτ έχουν ήδη συμφωνηθεί η διοργάνωση συζητήσεων και επιχειρηματικών συναντήσεων για επενδυτικές συνεργασίες σε σειρά κλάδων συμπεριλαμβανομένων των κατασκευών, των τεχνικών έργων, δομικών υλικών, ενέργειας, ΑΠΕ, τεχνολογιών περιβάλλοντος, τροφίμων, χυμών, αλιείας, ιχθυοκαλλιεργειών, τουρισμού, αγοράς ακινήτων, τραπεζών, υγείαε και φαρμακευτικών καλλυντικών.

Ο Π. Μίχαλος, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψής του, θα έχει κατ' ιδίαν συναντήσεις με τον υφυπουργό Εξωτερικών Χάλεντ Αλ-Τζαράλαχ, τον υπουργό Πετρελαίου Άλι Αλ-Ομάιρ και τον υπουργό Εμπορίου και Βιομηχανίας Αμπντουλμαχσέν Αλ-Μαντάτζ.

Επίσης, θα συναντηθεί με τον Φαρούκ Μπαστάκι, διευθύνοντα σύμβουλο του Kuwait Investment Authority, κρατικού Επενδυτικού Ταμείου μέσω του οποίου αποφασίζονται και υλοποιούνται οι κρατικές επενδύσεις του Κουβέιτ στο εξωτερικό.

Επίσης, ο κ. Μίχαλος θα υπογράψει με τον υφυπουργό Εξωτερικών κ. Τζαράλαχ συμφωνία για την απαλλαγή από την υποχρέωση έκδοσης θεωρήσεων εισόδου (βίζα) για κατόχους διπλωματικών, υπηρεσιακών και ειδικών διαβατηρίων.