Σύντομα (24/1/14)

2' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέο δρομολόγιο που θα συνδέει τα Χανιά με το Μπόρνμουθ, ένα παραθαλάσσιο θέρετρο στη νότια ακτή της Αγγλίας ανακοίνωσε χθες η Ryanair. Οι πτήσεις θα αρχίσουν να εκτελούνται από 1η Απριλίου, κάθε Τρίτη. Παράλληλα, η εταιρεία ανακοίνωσε την έναρξη δρομολογίων από τη Ρόδο προς το Οσλο με δύο εβδομαδιαίες πτήσεις (Δευτέρα και Πέμπτη) από τις 28 Απριλίου. Με την ευκαιρία αυτών των νέων πτήσεων η εταιρεία προσφέρει για ταξίδια σε όλη την Ευρώπη για τη Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη για τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο εισιτήρια που ξεκινούν από 17,99 ευρώ.

Συνεργασία Skyserv- Finnair

Την υπογραφή πολυετούς συμφωνίας με τη φινλανδική αεροπορική εταιρεία Finnair ανακοίνωσε η Skyserv Handling (πρώην Olympic Handling). Η Skyserv αναλαμβάνει την παροχή επίγειας εξυπηρέτησης των αεροσκαφών της Finnair σε όλα τα ελληνικά αεροδρόμια. Η Finnair είναι η πέμπτη παλαιότερη αεροπορική εταιρεία στον κόσμο και ειδικεύεται στη σύνδεση της Ευρώπης με την Ασία μέσω Ελσίνκι, ενώ για το 2014 έχει ήδη ανακοινώσει την εκτέλεση πτήσεων προς 10 ελληνικούς τουριστικούς προορισμούς. Η Finnair είναι μέλος της αεροπορικής συμμαχίας oneworld. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Skyserv πρόκειται να αναλάβει και την επίγεια εξυπηρέτηση της Ryanair σε όλα τα αεροδρόμια της χώρας.

Αύξηση πωλήσεων 2,5% για την ΑΒ Βασιλόπουλος το 2013

Πωλήσεις 1,74 δισ. ευρώ κατέγραψε το 2013 η ΑΒ Βασιλόπουλος, σημειώνοντας αύξηση 2,5% σε σύγκριση με το 2012. Μάλιστα, ακόμη και σε συγκρίσιμο αριθμό καταστημάτων η εταιρεία κατέγραψε αύξηση. Σημειώνεται ότι από 268 καταστήματα που αριθμούσε το δίκτυο της ΑΒ στο τέλος του 2013 έφτασαν τα 281, ενώ μέσα στο έτος που πέρασε ο όμιλος δημιούργησε 994 νέες θέσεις εργασίας. Για το 2014 η ΑΒ προγραμματίζει επενδύσεις ύψους 65 εκατ. ευρώ για την οργανική ανάπτυξη και την ανακαίνιση του δικτύου της, ενώ επενδύσεις προγραμματίζονται και σε άλλους τομείς, οι οποίες αναμένεται να δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας. Συνολικά ο όμιλος Delhaize, στον οποίο ανήκει η ΑΒ Βασιλόπουλος, είχε έσοδα 21,1 δισ. ευρώ το 2013, σημειώνοντας αύξηση 0,6% σε σύγκριση με το 2012. Ειδικά στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης (περιλαμβάνει τις δραστηριότητες σε Ελλάδα, Σερβία, Ρουμανία, Βουλγαρία, Βοσνία-Ερζεγοβίνη) τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 5%, εξέλιξη που αποδίδεται στις καλές επιδόσεις σε Ελλάδα και Ρουμανία.

Συζητήσεις για διεύρυνση των θεωρήσεων Σένγκεν

H δυνατότητα περαιτέρω διεύρυνσης για φέτος της εφαρμογής του Πιλοτικού Προγράμματος για τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου που διευκολύνει τις θεωρήσεις εισόδου Σένγκεν σε Τούρκους υπηκόους, αλλά και σε άτομα άλλων εθνικοτήτων που βρίσκονται προσωρινά μεν αλλά νόμιμα στα παράλια της γειτονικής χώρας εξετάσθηκε σε χθεσινή συνάντηση της υπ. Τουρισμού Ο. Κεφαλογιάννη με τους γ.γ. του υπ. Εξωτερικών Α. Μητσιάλη και Π. Μίχαλο. Η συνάντηση έγινε στο πλαίσιο της προετοιμασίας της νέας σεζόν για το θέμα της έκδοσης βίζας. Επίσης, επιβεβαιώθηκε η πραγματοποίηση συνάντησης για τις 6 Φεβρουαρίου μεταξύ στελεχών του υπ. Εξωτερικών, του ΣΕΤΕ και γενικών προξένων. Το 2013 ο αριθμός των θεωρήσεων αυξήθηκε κατά 50% από τις αναδυόμενες αγορές και ειδικότερα 51,4% από Ρωσία, 56,6% από Ουκρανία και 40,7% από Τουρκία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή