Μετοχές που ξεχώρισαν

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μυτιληναίος: Παρουσία και στη Λιβύη

Ικανοποιητική εικόνα παρουσίασαν οι συναλλαγές με μετοχές του Μυτιληναίου αυτή την εβδομάδα, καθώς ξεπέρασαν τις 500.000 τεμάχια. Ο πρόεδρος του ομίλου, μιλώντας σε αναλυτές την Τρίτη, ανακοίνωσε ότι η ΜΕΤΚΑ έχει καταθέσει προσφορά για μικρά έργα «fast track» στη Λιβύη, ανάλογα με εκείνα που ανέλαβε και στην αγορά της Αλγερίας. Ο κ. Μυτιληναίος εμφανίστηκε αισιόδοξος για την πορεία του ομίλου το 2014 υπογραμμίζοντας οι δύο εταιρείες (Μυτιληναίος και ΜΕΤΚΑ) κινούνται σε θετική τροχιά.

Σελόντα: Συγχώνευση τέλος

Ενισχυμένη σε ποσοστό 8,94% ολοκλήρωσε την εβδομάδα η μετοχή της Σελόντα, η οποία ωφελήθηκε από το σπάσιμο της συμφωνίας με την εταιρεία Δίας Ιχθυοκαλλιέργειες. Η διοίκηση της Σελόντα υποστηρίζει ότι «το Μνημόνιο και οι συμφωνίες των δύο εταιρειών σχετικά με τη συγχώνευσή τους έπαυσαν να ισχύουν, λόγω ιδίως της παρέλευσης της προβλεπόμενης σε αυτό προθεσμίας για τη θεραπεία ή την άρση του γεγονότος αφερεγγυότητας που αφορούσε τη Δίας και οφειλόταν στην αίτηση που υπέβαλε για την υπαγωγή της στο άρθρο 99».

ΕΧΑΕ: Αισιοδοξία

Πιέσεις ασκήθηκαν στη μετοχή της ΕΧΑΕ κατά τη διάρκεια της εβδομάδας που ολοκληρώθηκε. Ειδικότερα, ο τίτλος των Ελληνικών Χρηματιστηρίων υποχώρησε συνολικά 9,28%. Η μητρική εταιρεία του Χρηματιστηρίου προσδοκά τη φετινή χρονιά την αύξηση των συναλλαγών από την εισροή φρέσκων κεφαλαίων από τα hedge funds που δραστηριοποιούνται στις αναδυόμενες αγορές. Επίσης, εκφράζεται η αισιοδοξία ότι για πρώτη φορά ύστερα από 4 χρόνια θα υπάρξουν νέες εισαγωγές στο Χρηματιστήριο.

Coca-Cola HBC: Επενδύσεις 11 εκατ.

Eβδομαδιαία άνοδο 3,67% κατέγραψε η μετοχή της Coca-Cola HBC. Η μεγαλύτερη εγχώρια εταιρεία αναψυκτικών προγραμματίζει επενδύσεις 11 εκατ. ευρώ στις μονάδες της Ελλάδας και παράλληλα νέα αναδιάρθρωση της παραγωγής της για την τρέχουσα οικονομική χρήση. Ειδικότερα, θα υλοποιηθούν επενδύσεις 3 εκατ. ευρώ στη μονάδα παραγωγής του Αιγίου όπου παράγεται το φυσικό μεταλλικό νερό ΑΥΡΑ. Επίσης θα γίνουν επενδύσεις 8 εκατ. ευρώ στη μονάδα του Σχηματαρίου Βοιωτίας, για την καλύτερη διαχείριση των ενεργειακών πόρων.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή