Επαναλειτουργεί το Μαντούδι

Επαναλειτουργεί το Μαντούδι

39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για πρώτη φορά ύστερα από 15 χρόνια επαναλειτούργησαν τα μεταλλεία λευκολίθου στο Μαντούδι της Εύβοιας, καθώς την προηγούμενη εβδομάδα αναχώρησε πλοίο με φορτίο 2,5 χιλιάδων τόνων λευκολίθου με προορισμό την Ιταλία.

Οι εξαγωγές πραγματοποιούνται από την ΤΕΡΝΑ Λευκόλιθοι, θυγατρική του ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, η οποία υλοποιεί επενδυτικό σχέδιο 100 εκατ. ευρώ. Οπως υπογραμμίζεται σε ανακοίνωση της εισηγμένης, η θυγατρική ΤΕΡΝΑ Λευκόλιθοι έχει ξεκινήσει εδώ και οκτώ μήνες την εξόρυξη λευκολίθου για την αναβίωση της εξορυκτικής δραστηριότητας στο Μαντούδι, που ξεκίνησε ο όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ πριν από έξι χρόνια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι με την εξαγορά της εταιρείας (ΒIOMAΓΝ), ο εισηγμένος όμιλος κατέβαλε επιπλέον ποσό άνω των 15 εκατ. ευρώ για να καλυφθούν οφειλές των προηγούμενων ιδιοκτητών προς τους εργαζομένους της εταιρείας, τα ασφαλιστικά ταμεία, την εφορία, τους προμηθευτές και τις τράπεζες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή