Στην Αθηναϊκή Ζυθοποιία η πρώτη πιστοποίηση ΙSO 26000 στην Ελλάδα

Στην Αθηναϊκή Ζυθοποιία η πρώτη πιστοποίηση ΙSO 26000 στην Ελλάδα

1' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Αθηναϊκή Ζυθοποιία είναι η πρώτη εταιρεία στην Ελλάδα και μεταξύ των ελαχίστων στην Ευρώπη που βεβαιώθηκε ότι ακολουθεί το διεθνές πρότυπο ISO 26000, βάσει του οποίου ενσωματώνει στη λειτουργία της τις αρχές της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης. Την επιθεώρηση διενήργησε ο ανεξάρτητος διεθνής φορέας πιστοποίησης TUV Austria Hellas, ο διευθύνων σύμβουλος του οποίου, Γιάννης Καλλιάς, συνεχάρη την εταιρεία για την πρωτοπορία της, αφού είναι πανελλαδικά η πρώτη που επιθεωρήθηκε για την ορθή υιοθέτηση του διεθνούς αυτού οδηγού. «Συγχαρητήρια στην εταιρεία και στους ανθρώπους της που με το έργο τους αποδεικνύουν έμπρακτα τη δέσμευσή τους σε όλα τα επίπεδα για την αειφόρο ανάπτυξη και την κοινωνική υπευθυνότητα», δήλωσε.

Η επιθεώρηση αυτή σημαίνει ότι με τη διαδικασία της βεβαιώνεται ότι η εταιρεία κατά τη διαμόρφωση της συνολικής στρατηγικής της έχει επιδείξει σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα και στα διεθνή πρότυπα λειτουργίας, έχει κάνει διάλογο με τα ενδιαφερόμενα μέρη και είναι δεδομένη η προσήλωσή στη νομοθεσία και στις αρχές της διαφάνειας, της ηθικής συμπεριφοράς και στη λογοδοσία. Είναι τα στοιχεία που εντάσσονται στην κουλτούρα της και ενσωματώνονται στη λειτουργία της. Βεβαιώθηκε δηλαδή ότι η Αθηναϊκή Ζυθοποιία καλύπτει τις σημαντικές θεματικές ενότητες της ΕΚΕ, όπως αυτές ορίζονται στο συγκεκριμένο πρότυπο.

Η Αθηναϊκή Ζυθοποιία Α.Ε. ιδρύθηκε από μια ομάδα Ελλήνων επιχειρηματιών το 1963 και σήμερα είναι μέλος του ομίλου Heineken N.V. Παράγει τα προϊόντα της στα τέσσερα εργοστάσιά της -Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Λαμία- και με τη βοήθεια εκτεταμένου δικτύου διανομής και πώλησης, παράγει και διανέμει περισσότερα από 25 προϊόντα σε 20 διαφορετικές χώρες. Στα εργοστάσιά της λειτουργεί βιολογικός καθαρισμός και ανακυκλώνεται περισσότερο από το 99% των απορριμμάτων, ενώ επιτυγχάνεται και σταθερή πρόοδος στη μείωση πόρων ενέργειας -ηλεκτρική, θερμική και νερό- όπως και των ρύπων βάσης. Από το 2008 λειτουργεί το πρόγραμμα επαναχρησιμοποίησης των επιστρεφόμενων φιαλών, μια συμπεριφορά ιδιαιτέρως φιλική προς το περιβάλλον, περισσότερο και από την ανακύκλωση.

Επί σειρά ετών και παράλληλα με την επιχειρηματική ανάπτυξή της, η εταιρεία επενδύει στον εκσυγχρονισμό της παραγωγικής διαδικασίας, αλλά και στη διαμόρφωση ενός ασφαλούς και δίκαιου εργασιακού περιβάλλοντος, όπως και στην ενημέρωση των καταναλωτών για την υπεύθυνη κατανάλωση αλκοόλ και την κοινωνική προσφορά – την οποία και υλοποιεί με την έμπρακτη συμβολή των εργαζομένων της.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή