ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Κ. Μίχαλος: Ζητά στήριξη των πληγεισών επιχειρήσεων από τον σεισμό της Κεφαλονιάς

k-michalos-zita-stirixi-ton-pligeison-epicheiriseon-apo-ton-seismo-tis-kefalonias-2003360

Τη στήριξη των πληγεισών επιχειρήσεων από τον σεισμό της Κεφαλονιάς, ζητεί από την κυβέρνηση ο πρόεδρος της ΚΕΕ, Κωνσταντίνος Μίχαλος, ύστερα από επικοινωνία που είχε με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου του νησιού, Θεόφιλο Μιχαλάτο.

«Η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει άμεσα να προβεί στην εκπόνηση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου για την αποκατάσταση των ζημιών που υπέστη η Κεφαλονιά από τον μεγάλο σεισμό, τονίζει ο κ. Μίχαλος. Στο πλαίσιο αυτό, θα πρέπει να προωθηθούν αποφάσεις για το πάγωμα όλων των υποχρεώσεων των επιχειρήσεων προς το Δημόσιο, τα ασφαλιστικά ταμεία και το τραπεζικό σύστημα. Παράλληλα, θα πρέπει να δρομολογηθούν οι διαδικασίες για την καταβολή αποζημιώσεων σε όσους κατοίκους της περιοχής τις δικαιούνται, προκειμένου αυτοί να μπορέσουν να επαναλειτουργήσουν τις επιχειρήσεις τους και να επιστρέψουν ασφαλείς στις κατοικίες τους», τονίζει ο κ. Μίχαλος.

Και προσθέτει: «Ταυτόχρονα, η κυβέρνηση θα πρέπει άμεσα να ζητήσει τη στήριξη του ευρωπαϊκού ταμείου αλληλεγγύης, προκειμένου να εισρεύσουν στο νησί κοινοτικά κονδύλια με πρώτο στόχο την ανασύσταση των υποδομών του νησιού.

Είναι βέβαιο ότι η Κεφαλονιά θα χρειαστεί χρόνο, κόπο και πόρους για να επουλώσει τις πληγές που υπέστη από τον καταστροφικό σεισμό».

Ο πρόεδρος της ΚΕΕ, Κ. Μίχαλος, απέστειλε σχετική επιστολή στους συναρμόδιους υπουργούς της κυβέρνησης για την άμεση λήψη μέτρων με στόχο την ανακούφιση των πληγεισών επιχειρήσεων.