Κερδοφόρο το α’ εξάμηνο για τη ΔΕΗ – Χωρίς επιπτώσεις από την πανδημία

Κερδοφόρο το α’ εξάμηνο για τη ΔΕΗ – Χωρίς επιπτώσεις από την πανδημία

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κερδοφόρο αποδείχθηκε το α’ εξάμηνο του 2020 για τη ΔΕΗ, η οποία παρουσιάζει σημάδια ανάκαμψης μετά το απογοητευτικό περσινό έτος.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, σε επίπεδα ομίλου, τα κέρδη μετά από φόρους (σ.σ. καθαρά κέρδη) διαμορφώθηκαν σε 29,3 εκατομμύρια ευρώ έναντι 274,8 εκατομμυρίων ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2019.

Σε επίπεδο προ φόρων, η κερδοφορία ανήλθε σε 51,2 εκατομμύρια ευρώ, ενώ ο κύκλος εργασιών καθορίστηκε στα 2,249 δισεκατομμύρια ευρώ, παρουσιάζοντας μικρή συρρίκνωση της τάξης του 2,4%.

Οι λειτουργικές δαπάνες, παράλληλα, περιορίστηκαν κατά 21,9% και διαμορφώθηκαν σε 1,792 δισεκατομμύριο ευρώ, ενώ τα αποτελέσματα EBITDA (κέρδη προς τόκων, φόρων και αποσβέσεων) ενισχύθηκαν στα 457,3 εκατομμύρια ευρώ, χάρη στην επιστροφή 44,8 εκατ. ευρώ από την αναθεώρηση του κόστους προμήθειας φυσικού αερίου.

Αξίζει να σημειωθεί δε, ότι η μείωση της παραγωγής από λιγνίτη διαμορφώθηκε στο εντυπωσιακό 47,8%.

Χωρίς αρνητικές επιπτώσεις από τον κορωνοϊό

Στο μεταξύ, η διοίκηση της ΔΕΗ έκανε ειδική αναφορά και στην πανδημία του κορωνοϊού, διαμηνύοντας ότι μέχρι στιγμής δεν έχουν διαπιστωθεί αρνητικές οικονομικές επιπτώσεις.

Αντίθετα, μάλιστα, προέκυψε αύξηση της λειτουργικής κερδοφορίας, χάρη στη σημαντική μείωση των δαπανών του ενεργειακού ισοζυγίου, η οποία υπερκάλυψε τη μείωση του κύκλου εργασιών, ενώ παράλληλα αντιστάθμισε και την αρνητική επίπτωση της καθυστέρησης των εισπράξεων από πελάτες.

Σε κάθε περίπτωση, όπως διαβεβαίωσε η διοίκηση, η πορεία της Covid-19 παρακολουθείται και αξιολογείται συνεχώς, ενώ υπάρχει αυξημένη εγρήγορση για το ενδεχόμενο λήψης προληπτικών μέτρων στήριξης της ρευστότητας και των δραστηριοτήτων του Ομίλου.

«Παρά τις θετικές οικονομικές επιδόσεις, δεν υπάρχει περιθώριο εφησυχασμού, ειδικά στο τρέχον πρωτόγνωρο περιβάλλον. Συνεχίζουμε τις δράσεις μας για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων του Covid-19 λαμβάνοντας μέτρα για την προστασία του προσωπικού μας, αλλάζουμε και εκσυγχρονίζουμε το μοντέλο εξυπηρέτησης των πελατών μας εισάγοντας νέες υπηρεσίες και προϊόντα, ενώ θωρακίζουμε παράλληλα την Εταιρεία επιταχύνοντας το πλάνο ψηφιακού μετασχηματισμού και εξασφαλίζοντας νέες πηγές ρευστότητας» σχολίασε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος, Γιώργος Στάσσης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή