«Απογειώθηκε» το ομόλογο της Ryanair

«Απογειώθηκε» το ομόλογο της Ryanair

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Tο ποσό των 850 εκατ. ευρώ άντλησε η Ryanair μέσω της έκδοσης ομολόγου το οποίο προσείλκυσε μεγάλο ενδιαφέρον από την πλευρά των επενδυτών καθώς το ύψος των προσφορών ξεπέρασε τα 4 δισ. ευρώ. Είναι η πρώτη ομολογιακή έκδοση της Ryanair την τελευταία τριετία, σε μια ενθαρρυντική ένδειξη ότι οι ευρωπαϊκές αγορές χρέους ανοίγουν και πάλι για τους αερομεταφορείς που έχουν υποστεί πλήγμα από την κρίση του κορωνοϊού.

Η ομολογιακή έκδοση του ευρωπαϊκού αερομεταφορέα χαμηλού κόστους είναι η δεύτερη από αεροπορική της Ευρώπης από την εποχή έναρξης της κρίσης του Covid-19, μετά την έκδοση υβριδικού ομολόγου από τη Finnair.

To ομόλογο της Ryanair συγκέντρωσε προσφορές 4,4 δισ. ευρώ, υπερκαλύπτοντας κατά πέντε φορές το απαιτούμενο ποσό άντλησης μέσω της έκδοσης χρέους. Το επιτόκιο ορίσθηκε στο 3% και θα καταβάλει κουπόνι 2,875%.

Ο ισολογισμός της Ryanair είναι ένας από τους ισχυρότερους στην αεροπορική βιομηχανία, με ρευστότητα άνω των 3,9 δισ. ευρώ και αξία αεροπορικού στόλου περίπου 7 δισ. ευρώ. Ο αερομεταφορέας χαμηλού κόστους άντλησε την προηγούμενη εβδομάδα και 400 εκατ. ευρώ από τους μετόχους.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή