Folli Follie: Σε εξέλιξη η τελευταία πράξη της ποινικής έρευνας

Folli Follie: Σε εξέλιξη η τελευταία πράξη της ποινικής έρευνας

1' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε εξέλιξη βρίσκεται από το πρωί η διαδικασία της απολογίας τριών μελών της οικογένειας Κουτσολιούτσου για την υπόθεση της Folli Follie. Ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος, η σύζυγός του Καίτη και ο γιος του Τζώρτζης βαρύνονται με κατηγορίες για πληθώρα κακουργηματικών αδικημάτων και έχουν οδηγηθεί ενώπιον της 35ης ανακρίτριας. Γράφεται έτσι η τελευταία πράξη της ποινικής έρευνας, στο πλαίσιο της οποίας έχουν ήδη απολογηθεί ακόμη 27 πρόσωπα- στελέχη της εταιρείας το επίδικο διάστημα. 

Όλα άρχισαν την άνοιξη του 2018 δυόμισι χρόνια μετά τη δημοσιοποίηση της έκθεσης αμερικανικού fund Quintessential Capital Management (QCM), το οποίο και αμφισβητούσε ευθέως τα μεγέθη της εταιρείας για την παρουσία της και τα έσοδα στην Ασία. Αρχικά η Folli Follie αρνήθηκε τις κατηγορίες, ωστόσο το πόρισμα της Alvarez & Marsal ήρθε ουσιαστικά να δικαιώσει το fund, αλλά και να δώσει το λόγο στη Δικαιοσύνη. Πλέον η εταιρεία βρίσκεται σε φάση εξυγίανσης μέσω των διατάξεων του Πτωχευτικού Κώδικα. 

Οι Δημήτρης και Τζώρτζης Κουτσολιούτσος βαρύνονται με πέντε κακουργήματα: απάτη εις βάρος του επενδυτικού κοινού, νομιμοποίηση παράνομων χρημάτων, χειραγώγηση αγοράς, πλαστογραφία και εγκληματική οργάνωση την οποία, κατά το κατηγορητήριο, δημιούργησαν οι ίδιοι προκειμένου να πετύχουν το στόχο τους για αυξημένη κερδοφορία μέσω παραποιημένων στοιχείων. Η Καίτη Κουτσολιούτσου απολογείται για απάτη, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και χειραγώγηση. Οι κατηγορίες αφορούν το διάστημα από το 2000 έως το πρώτο τρίμηνο του 2018. Σύμφωνα με το ΑΠΕ- ΜΠΕ για τα πεπραγμένα του ομίλου εκκρεμούν και άλλες δικογραφίες ενώ ερευνάται και ο ρόλος φυσικών και νομικών προσώπων και φορέων εκτός της εταιρίας.

 

Αντίδραση Κούγια 

Στο μεταξύ ο ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας που εκπροσωπεί τον πρώην CFO της Folli Follie Group Sourcing LTD (FFGS), θυγατρικής στην Ασίας της εταιρείας Folli Follie, Ιωάννη Μπεγιέτη, εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τονίζει πως ο εντολέας του, μόνιμος κάτοικος Χονγκ Κονγκ, δεν κλήθηκε από την ανακρίτρια σε απολογία αν και είναι γνωστής διαμονής και ήδη έχει συνεργαστεί με την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και ελεγκτικό οίκο στο πλαίσιο της έρευνας για τον όμιλο. Ο κ. Κούγιας, που χαρακτηρίζει «σκανδαλώδη» τη μη κλήτευση του εντολέα του, μετέβη σήμερα στο ανακριτικό γραφείο και υποστηρίζει ότι η ανακρίτρια δεν του έδωσε επαρκείς εξηγήσεις για τη μη νόμιμη κλήτευση του εντολέα του, η οποία, όπως λέει, αφήνει εντελώς ελεύθερο το πεδίο στους μεγαλομετόχους της Folli Follie να αναπτύξουν τους δικούς τους υπερασπιστικούς ισχυρισμούς. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή