ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Σε διαφορετικές φυλακές οι Δημήτρης και Τζώρτζης Κουτσολιούτσος-Τι είπαν στις απολογίες τους

se-diaforetikes-fylakes-oi-dimitris-kai-tzortzis-koytsolioytsos-ti-eipan-stis-apologies-toys-561073459

Στις φυλακές Κορυδαλλού έχει μεταφερθεί ο ιδρυτής της Folli Follie, Δημήτρης Κουτσολιούτσος, ενώ στις φυλακές Τρικάλων έχει οδηγηθεί ο γιος του, Δημήτρης, μετά την χθεσινή πολύωρη απολογητική διαδικασία στην ανακρίτρια. 

Οι άλλοτε ισχυροί άνδρες της εταιρείας είναι αντιμέτωποι με ένα βαρύ κατηγορητήριο που περιλαμβάνει τα αδικήματα της απάτης σε βάρος του επενδυτικού κοινού, νομιμοποίησης παράνομων χρημάτων, χειραγώγησης αγοράς, εγκληματικής οργάνωσης και πλαστογραφίας. Η ανακρίτρια δεν πείστηκε από τις εξηγήσεις τους. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ- ΜΠΕ ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος στην απολογία του δήλωσε πως αποδέχεται μέρος όσων του καταλογίζονται σχετικά με εικονικά οικονομικά στοιχεία που εμφάνιζε επί σειρά ετών η εταιρεία. Ισχυρίστηκε πως οι ενέργειες αυτές είχαν αφετηρία μία δύσκολη συγκυρία του Ομίλου που ο ίδιος πίστευε πως σύντομα θα εξομαλυνθεί, κάτι ωστόσο που δεν πέτυχε λόγω της δυσμενούς οικονομικής κατάστασης που διαμορφώθηκε παγκόσμια από το 2007 και μετά. Ο κατηγορούμενος ωστόσο φέρεται να τόνισε στην ανακρίτρια πως ο ίδιος δεν είχε όφελος από τις επίμαχες ενέργειες του και υποστήριξε πως χρηματοδότησε πολλές φορές με προσωπικά δάνεια την εταιρεία.

Στις δικές τους απολογίες τόσο ο γιος όσο και η σύζυγος του Δημήτρη Κουτσολιούτσου δήλωσαν πως δεν γνώριζαν τίποτε για τα αλλοιωμένα στοιχεία, που είχαν αφετηρία την ασιατική θυγατρική εταιρία του Ομίλου. Ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος φέρεται να είπε στην ανακρίτρια ότι ο ίδιος ήταν υπεύθυνος για την μητρική ελληνική εταιρεία, ενώ η μητέρα του δήλωσε πως ασχολιόταν αποκλειστικά με τις δημόσιες σχέσεις της εταιρίας και την σχεδίαση προϊόντων.