ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στα δικαστήρια το επόμενο επεισόδιο στο «διαζύγιο» LVMH-Tiffany

sta-dikastiria-to-epomeno-epeisodio-sto-diazygio-lvmh-tiffany-561073870

 

Να προσφύγει δικαστικά εναντίον της Tiffany & Co. σχεδιάζει η LVMH, με τον όμιλο πολυτελών ειδών και καταγγέλλει κακούς χειρισμούς από την πλευρά της διοίκησης της Tiffany στη διάρκεια της πανδημικής κρίσης. Μία ημέρα αφότου ματαίωσε την συμφωνία των 16 δισ. δολαρίων για την εξαγορά της Tiffany, μια εξαγορά που θα αποτελούσε το μεγαλύτερο deal στην ιστορία του κλάδου πολυτελών ειδών, η LVMH εξαπέλυσε μύδρους εναντίον της αμερικανικής εταιρείας κοσμημάτων, υποστηρίζοντας ότι η συμφωνία δεν είναι πλέον έγκυρη λόγω των κακών χειρισμών της διοίκησης στη διάρκεια του κορωνοϊού.

Η LVMH -ένας όμιλος που «στεγάζει» τον οίκο Louis Vuitton, Dior και δεκάδες ακόμη brands πολυτελείας- ανακοίνωσε χθες ότι ένας από τους λόγους που εγκαταλείπει τη συμφωνία είναι και το κλίμα έντασης στις εμπορικές σχέσεις μεταξύ Γαλλίας και κυβέρνησης Τραμπ. Η LVMH έλαβε επιστολή από τον Γάλλο υπουργό Εξωτερικών με κατεύθυνση να καθυστερήσει την εξαγορά, στο πλαίσιο της απάντησης του Παρισιού στις απειλές της Ουάσιγκτον να επιβάλει δασμούς σε ευρωπαϊκά αγαθά.

Η LVMH χαρακτήρισε «απογοητευτικά» τα αποτελέσματα πρώτου εξαμηνου της Tiffany και τις προοπτικές του 2020. «Γι’ αυτό και η LVMH αμφισβητεί δικαστικώς τη διαχείριση της κρίσης από τη διοίκηση και διοικητικό συμβούλιο της Tiffany», αναφέρει η ανακοίνωση της εταιρείας.