ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Tesla: Επαφές με καναδική εταιρεία για την παραγωγή νικελίου

Tesla: Επαφές με καναδική εταιρεία για την παραγωγή νικελίου

Σε επαφές με την καναδική μεταλλευτική εταιρεία Giga Metals φέρεται να βρίσκεται η Tesla, η οποία επιθυμεί να συνδράμει στην κατασκευή ενός νέου εργοστασίου παραγωγής νικελίου.

Το νικέλιο αποτελεί ένα χημικό στοιχείο, το οποίο χρησιμοποιείται κατά κόρον στις μπαταρίες των ηλεκτροκίνητων οχημάτων, με αποτέλεσμα να συγκεντρώνει το ενδιαφέρον όχι μόνο της Tesla, αλλά και των υπόλοιπων αυτοκινητοβιομηχανιών.

Τον περασμένο Ιούλιο, ο επικεφαλής της Tesla, Έλον Μασκ, είχε ήδη κάνει γνωστές τις προθέσεις του, προαναγγέλλοντας ένα «τεράστιο συμβόλαιο συνεργασίας με την Giga για μακρά χρονική περίοδο».

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της καναδικής εταιρείας, Μάρτιν Βίντρα, απέφυγε να επιβεβαιώσει το ενδιαφέρον της Tesla,  αρκούμενος στο να διευκρινίσει ότι «υπάρχουν συζητήσεις με ορισμένες αυτοκινητοβιομηχανίες σχετικά με τη δυνατότητα παραγωγής νικελίου. «Το κόστος ανάπτυξης του project, με εξαίρεση την υδροηλεκτρική ενέργεια, ανέρχεται κάτω του 1 δισεκατομμυρίου δολαρίου» έσπευσε να προσθέσει.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η χρήση του νικελίου αναμένεται να αυξηθεί σημαντικά τα επόμενα χρόνια, χάρη στις κρατικές πολιτικές περί μείωσης της εξάρτησης από τα ορυκτά καύσιμα. Ωστόσο, το πρόβλημα για την Τesla και τις υπόλοιπες αυτοκινητοβιομηχανίας είναι ότι η πλειονότητα της τρέχουσας παραγωγής νικελίου βρίσκεται στην Ινδονησία. Πάντως, η Giga σχεδιάζει να παράξει 40.000 τόνους νικελίου τα επόμενα 20 χρόνια, ποσότητα αρκετή για να υποστηρίξει χιλιάδες ηλεκτρικά οχήματα.